Oproep voor Gerard Meijer: neem zondag je sjaal mee!

Oproep voor Gerard Meijer: neem zondag je sjaal mee!

Clubambassadeur Gerard Meijer, die eerder vijftig jaar lang als verzorger aan Feyenoord was verbonden, viert zaterdag zijn 88ste verjaardag. FSV De Feijenoorder wil Meijer daarom zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard in het zonnetje zetten.

''Kameraden, neem zondag allemaal je sjaal en/of handdoekje mee'', schrijft de Supportersvereniging. ''Onze club ambassadeur voor het leven, Gerard Meijer, wordt weer een jaartje ouder en kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Laat De Kuip kolken, dus zwaai zondag in de 12e minuut, zo hard als je kan!''

Meijer werd op 12 augustus 1935 geboren in Rotterdam kwam in 1959 in dienst bij Feyenoord. Hij maakte sindsdien alle hoogte- en dieptepunten mee bij de club, waaronder de grootste successen zoals het winnen van de Europa Cup in 1970 en de UEFA Cup in 1974 en 2002. Onder supporters werd Meijer als verzorger razend populair.

Zo imiteerde het legioen vroeger het geluid van een brommer als ‘de snelste verzorger van Nederland’ het veld in rende. In zijn laatste jaren als verzorger kampte Meijer met knieklachten, waardoor hij niet meer zo rap was als voorheen, maar zijn populariteit was er de laatste jaren niet minder om.

Meijer nam in 2009 na vijftig jaar afscheid als verzorger bij het eerste elftal. Sindsdien is hij als ambassadeur aan de club verbonden.

Lees meer over
Gerard Meijer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties