Opbrengst oefenwedstrijd Feyenoord voor vluchtelingen Oekraïne

Opbrengst oefenwedstrijd Feyenoord voor vluchtelingen Oekraïne

Feyenoord en EuroParcs bundelen op meerdere manieren hun krachten om vluchtelingen uit Oekraïne te steunen. Zo gaan de opbrengsten van de oefenwedstrijd Feyenoord – RKC Waalwijk op 23 maart naar projecten om Oekraïense vluchtelingen van hulp te voorzien.

Feyenoord en haar hoofdpartner EuroParcs rekenen op de steun van het legioen en roepen op om massaal bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. In het voorprogramma beleven supporters bovendien een primeur: om 16:30 uur maakt Feyenoord Vrouwen 1 voor het eerst haar opwachting in De Kuip. De vrouwen spelen een demonstratiewedstrijd tegen Seastum Vrouwen 1.

Niet alleen onderdak
Dagelijks is de wereld getuige van de vreselijke gebeurtenissen in Oekraïne en miljoenen Oekraïners zijn naar andere landen gevlucht, ook naar Nederland. Op verzoek van de Nederlandse overheid worden groepen vluchtelingen uit Oekraïne bij meerdere parken van EuroParcs in het gehele land ondergebracht. EuroParcs en Feyenoord willen de gevluchte Oekraïners echter niet alleen onderdak bieden, maar ook extra ondersteunen in de vorm van voorzieningen in de eerste levensbehoeftes. Daarnaast gaan EuroParcs en Feyenoord op langere termijn zorgen voor dagbesteding in de vorm van sportieve activiteiten en onderwijsondersteuning. De #KrachtvanFeyenoord, die dagelijks wordt aangewend voor duizenden kinderen en jongeren in Rotterdam-Zuid, gaat ingezet worden voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Opbrengst volledig naar vluchtelingen
Om dat mogelijk te maken zal de opbrengst van de oefenwedstrijd Feyenoord – RKC Waalwijk volledig ten goede komen aan de Feyenoord Foundation, de motor achter Feyenoords sociaal-maatschappelijke beleid. Met het geld dat binnenkomt zullen samen met EuroParcs aanvullende voorzieningen worden gecreëerd voor de Oekraïense vluchtelingen om met name kinderen van een leuke en nuttige dagbesteding te voorzien. Er zal gezorgd worden voor vervoer, kleding, eten en drinken, sport- en lesmaterialen, inzet van coaches, docenten en overige begeleiding. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen structureel aan de programma’s deelnemen.

Bezoeken of doneren
Feyenoord en EuroParcs roepen daarom iedereen op om bij de oefenwedstrijd Feyenoord – RKC Waalwijk aanwezig te zijn. Kaarten kunnen worden gekocht in de Online Ticketshop. Naast het bezoeken van de wedstrijd kan men er ook voor kiezen om een donatie te doen. Klik op https://tikkie.me/pay/FeyenoordF/b9qGu8U1NQ78ZAZ4fTJ6MN om een zelfgekozen bedrag te doneren.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties