"Op de lange termijn kan dit natuurlijk nooit goed zijn"

"Op de lange termijn kan dit natuurlijk nooit goed zijn"

Santiago Gimenez was dit weekend wederom de meest besproken Feyenoorder. De Mexicaan maakte een hattrick tegen Excelsior, maar had zelfs nog meer doelpunten kunnen maken. In de AD Voetbal Podcast bracht Mikos Gouka die gemiste kansen in verband met de vliegreis die Gimenez ook deze week weer moest maken.

"Dat is natuurlijk wel vervelend voor zo'n speler", zei Gouka over de drukke weken van Gimenez. Hij reisde af naar Mexico, speelde er twee interlands, vloog terug om twee dagen later met een jetlag alweer op het veld te staan. "Op de lange termijn kan dit natuurlijk nooit goed zijn. Dit heeft hij vier á vijf keer per seizoen. De eerste keer ging het heel slecht, de tweede keer iets beter en nu houd je er mixed feelings aan over."

"Hij nam Feyenoord bij de hand en was man van de wedstrijd, maar wat ook bleef hangen was dat hij een paar enorme kansen miste", legde Gouka die 'mixed feelings' uit. "Een daarvan valt in de categorie van die clipjes die je nog jarenlang te zien krijgt", doelde hij op zijn misser voor open doel. "Zijn cijfers waren weer uitstekend, maar dat hij nog veel beter en scherper kan, is ook duidelijk."

Grote gevolgen zal de misser van Gimenez volgens Gouka niet hebben. "Ik denk niet dat clubs die hem op het oog hebben hiervan schrikken. Maar die kijken wel naar de Champions League. Lazio-uit was niet goed, Lazio-thuis was geweldig. En Atlético is weer van een ander kaliber. Tegen veel betere verdedigers; daar moet hij zijn transfer gaan afdwingen."

Atlético-thuis
Tot slot blikte Gouka zelf vooruit op die wedstrijd. "Ik heb dit weekend naar ze gekeken, maar Real Mallorca kreeg open kansen en kon ook gewoon winnen. Of in ieder geval een gelijkspel eruit halen. Feyenoord is zeker niet kansloos, maar deze ploeg weet natuurlijk wel op resultaat te spelen. Ze moeten winnen, maar het is best lastig om met die intentie de wedstrijd in te gaan. Een kwartier voor tijd zul je alles open moeten gooien. Daar is Slot wel de trainer naar, maar het blijft een gerenommeerd Europees elftal dat ze tegenover zich krijgen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties