Oostenrijkse media spreken van horroravond na historische vernedering

Feyenoord rekende donderdagavond kinderlijk eenvoudig af met Sturm Graz (6-0). Alireza Jahanbakhsh was met twee doelpunten en meerdere goede acties de man van de wedstrijd, terwijl ook Dávid Hancko, Danilo, Oussama Idrissi en Santiago Gimenez op het scorebord kwamen. De Oostenrijkse krant Kronen Zeitung wist niet wat het zag in De Kuip.

''Sturm beleeft bij Feyenoord een ware horroravond!'', is de kop van het artikel. ''Na negen minuten was de wedstrijd al klaar. Als de duivel kinderen krijgt, dan ook meteen veel tegelijk, want tegen de tijd dat de rust aanbrak, was Sturm in een ernstig debacle terechtgekomen.''

''De mannen van Ilzer renden achter de bal en tegenstanders aan, maar het verschil was duidelijk, met meerde goals als logisch gevolg.'' De krant zag dat het krachtsverschil ook in de tweede helft duidelijk bleef. ''Het werd nog bijna 5-0, maar daar stak de VAR een stokje voor. Uiteindelijk maakten Gimenez en Idrissi de laatste doelpunten. Dit was de grootste nederlaag in Europa van Sturm!''

Recordnederlaag
Ook de andere Oostenrijkse sportbladen spraken van een zwarte avond voor de uitploeg. ''Graz leed een recordnederlaag op bezoek bij Feyenoord. Er zijn van die dagen dat alles mis gaat: waar niet alleen punten en vertrouwen maar ook spelers verloren gaan'', doelt Kurier op de blessure van Emanuel Emegha. ''De zwakke Franse scheidsrechter hielp niet bepaald mee om de wedstrijd te in toom te houden. De tegengoals waren deels ongelukkig, maar ook heel goed uitgespeeld door de Nederlanders.''

Sturm internationaal nog nooit zo slecht geweest als donderdag
Heute
sprak eveneens van een horroravond. ''Sturm Graz is internationaal nog nooit zo slecht geweest als donderdag in Rotterdam. De grootste nederlaag van Sturm voorafgaand aan vanavond was de 1-6 tegen Real Madrid. De 6-0 tegen de finalisten van de Conference League van vorig seizoen is daarnaast de op vier na zwaarste nederlaag in Europa voor Oostenrijkse teams.''

Historisch debacle
Die Presse kopt: 'Historisch debacle voor Sturm Graz'. ''Dit is de grootste nederlaag in Europa ooit. Het record stond hiervoor op een verschil van vijf doelpunten. Sturm-trainer Christian Ilzer had vooraf moed en overtuiging beloofd, maar dat was van korte duur. Het ging allemaal veel te snel voor de spelers van Sturm. Het feit dat de meegereisde Sturm-fans melding hadden gemaakt van politiegeweld, paste volledig in deze donkere avond.''