Olympique Marseille verliest ook topper van Olympique Lyon

Feyenoord lijkt Olympique Marseille een gevoelige tik te hebben uitgedeeld. De Fransen verloren in eigen huis namelijk met 0-3 van het Olympique Lyon van Peter Bosz.

Olympique Marseille begon met zes wijzigingen ten opzichte van afgelopen donderdag in De Kuip. Onder meer Guendouzi, Mandanda en Dieng begonnen op de bank tegen Olympique Lyon. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, totdat Lukeba in de 55ste minuut de 0-1 voor zijn rekening nam. Marseille drong daarna iets aan, maar kon alleen nog gevaarlijk worden via een vrije trap van Dimitri Payet. Keeper Lopes kon de bal echter makkelijk wegduwen.

Toen Dembele in de 76e minuut de 0-2 maakte was de wedstrijd beslist. Bakambu had vervolgens ruim tien minuten later de aansluitingstreffer op z’n schoenen, maar hij maaide volledig over de bal heen. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd scoorde Toko-Ekambi de 0-3 en stond de eindstand op het bord. Olympique kreeg daardoor een gevoelige tik te verwerken in eigen huis.

Olympique Marseille verloor op 6 maart voor het laatst in de competitie in het eigen Stade Vélodrome. Toen was AS Monaco met 0-1 te sterk. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli maakt met de nederlaag van vanavond de strijd om plek twee weer spannend in de Ligue 1. Concurrent Stade Rennes won eerder dit weekend namelijk met 2-0 van Saint-Etienne en nadert Olympique Marseille nu op drie punten. De tweede plaats in Frankrijk stuurt je rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League; de derde plaats is slechts goed voor de voorrondes van het miljoenenbal.