Officieel: Timber tekent contract bij Feyenoord

Officieel: Timber tekent contract bij Feyenoord

Quinten Timber heeft vandaag een vierjarig contract getekend bij Feyenoord. De 21-jarige middenvelder komt per direct over van FC Utrecht. Timber keert hiermee terug in Rotterdam.

Timber doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord van 2008 tot 2014. Daarna vertrok hij samen met zijn broer naar de jeugdopleiding van Ajax. Net als Oussama Idrissi komt zijn droom nu uit om in een volle Kuip te mogen spelen. Timber stond ook in de belangstelling van PSV, Ajax en diverse clubs uit het buitenland. Uiteindelijk heeft de aanwezigheid van trainer Arne Slot de doorslag gegeven.

"Het voelt zeker vertrouwd om hier terug te zijn. Toen ik naar De Kuip reed, voelde het als thuiskomen. Feyenoord heeft z’n best gedaan om me terug te halen en daar ben ik blij mee. Om acht jaar na mijn vertrek hier weer te mogen staan, in dit stadion waarin de supporters hun energie overbrengen op de ploeg, is fantastisch. Ik ben fit en heb er zin in om morgen meteen mee te trainen", aldus Timber op de site van Feyenoord.

Feyenoord breekt met de komst van Timber het inkomende transferrecord. De Rotterdammers betalen een vast bedrag van 8.5 miljoen euro. Al melden bronnen binnen de club aan De Telegraaf dat het gaat om 7.5 miljoen euro. Het bedrag kan door bonussen nog met 1.5 miljoen euro oplopen en er is door FC Utrecht een doorverkooppercentage bedongen van 20%.

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties