Officieel: Amyn en Touré nieuwe aanwinsten Feyenoord O21

Officieel: Amyn en Touré nieuwe aanwinsten Feyenoord O21

Feyenoord Onder 21 zal per direct worden versterkt met de komst van Youssef Amyn en Tidjany Touré. Amyn (19) komt over van FC Viktoria Köln en zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2024 aan de club verbindt met de optie voor nog een seizoen. Touré (20) wordt overgenomen van Paris Saint-Germain en tekent tot medio 2023 met een optie voor nog twee jaar.

''Met het aantrekken van Youssef en Tidjany halen we twee getalenteerde spelers in huis voor Feyenoord Onder 21'', zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. ''Ondanks dat Youssef pas net 19 jaar is geworden heeft hij al behoorlijk wat ervaring opgedaan in het Duitse profvoetbal en is hij tevens jeugdinternational. Tidjany is een aanvallend ingestelde speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij kwam het afgelopen seizoen uit voor de beloftenploeg van Paris Saint-Germain. Ook heeft hij al enkele duels in de UEFA Youth League achter zijn naam staan.''

Amyn begon zijn voetballoopbaan bij TuS Querenburg, maar werd al snel ontdekt door VfL Bochum. Na drie seizoenen Bochum maakte de Duitser de overstap naar de jeugdopleiding van Borussia Dortmund. Sinds de zomer van 2020 was de aanvaller speler van FC Viktoria Köln, waar hij op 13 maart 2021 zijn officiële debuut in het eerste elftal maakte. Bij de club, die actief is op het derde niveau van Duitsland, is hij de jongste doelpuntenmaker ooit uit de clubgeschiedenis.

De in de Parijse voorstad Sarcelles geboren Touré zette zijn eerste stappen op de velden van Paris FC, een voetbalclub uit het oosten van de Franse hoofdstad. In 2014 werd hij gescout door Paris Saint-Germain, waar hij de afgelopen zeven seizoenen actief was in de jeugdopleiding.

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties