Ochtendjournaal: Zelden deed de Klassieker zoveel pijn aan de ogen

Ochtendjournaal: Zelden deed de Klassieker zoveel pijn aan de ogen

De ochtendkranten zagen maandagochtend weinig reden tot optimisme na de belabberde Klassieker van de dag ervoor. Dat was van beide kanten zo, maar door fouten van Feyenoord zelf werd Ajax toch in het zadel geholpen. Het maakte de rampzalige middag voor de Rotterdammers compleet.

'Rellen, lege tribunes en slecht voetbal: zelden deed Feyenoord - Ajax zoveel pijn aan de ogen', opende het Algemeen Dagblad. Verslaggever Sjoerd Mossou maakte de troosteloze wedstrijd vanuit De Kuip mee. "Wat je hoorde, waren wild schreeuwende voetballers en - in de verte - het geluid van loeiende politiesirenes. Het beroerde voetbal deed de rest."

"Vanaf de eerste minuut voltrok zich een rommelig schouwspel dat amper iets met een serieuze topwedstrijd te maken had. Ballen sprongen onophoudelijk van voeten af. Voortdurend overheerste de onrust bij de 22 spelers, die er geen van allen in slaagden een aanval te scheppen waar je als toeschouwers ook maar enigszins vrolijk van werd. Wat ze wel deden, Ajacied Antony voorop: gillen. Heel hard schreeuwen bij elke denkbare overtreding. Doorrollen kermen, brullen, klagen, krijsen."

Waar de bezoekers negentig minuten lang vrijwel niks creëerden, waren het twee fouten van Feyenoord die ze uiteindelijk toch in het zadel hielpen. "Ajax speelde niet bepaald beter, maar het slaagde er succesvol in een vechtwedstrijd af te dwingen, het gevaar van Feyenoord zoveel mogelijk neutraliserend."

De Telegraaf hechtte na de nederlaag tegen Ajax veel waarde aan het laatste duel van 2021, aanstaande woensdag tegen sc Heerenveen. "Bij een gelijkspel of verlies zou Slot in zes van zijn laatste negen duels niet meer hebben gewonnen. Dat zou een slechte afspiegeling zijn van de groei die het team doormaakt."

"Want ondanks de nederlaag konden de meeste Feyenoord-spelers de conclusie trekken dat ze stuk voor stuk weer durfden te voetballen tegen Ajax. Te vaak in het verleden was Feyenoord kansloos, maar mannen als Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Luis Sinisterra en Tyrell Malacia toonden aan dat ze geen enkele angst hebben voor tegenstanders als Dusan Tadic, Antony, Ryan Gravenberch of Daley Blind."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties