Ochtendjournaal: Pure reclame voor het voetbal

De bekerwedstrijd van Feyenoord tegen NEC gaat de geschiedenisboeken in, zo stellen de kranten daags na de knotsgekke wedstrijd in De Kuip. De Rotterdammers wonnen het duel uiteindelijk na strafschoppen nadat er acht doelpunten werden gescoord.

''Pure reclame voor het voetbal'', kopt het Algemeen Dagblad. ''Feyenoord strijdt dit seizoen nog altijd op drie fronten mee. In het bekertoernooi kwam het gisteravond tot een spectaculaire ontsnapping tegen NEC in de meest krankzinnige bekerwedstrijd die in jaren in Nederland is gespeeld.''

''Feyenoord door op tandvlees'', is de conclusie van De Telegraaf. ''Feyenoord dreigde de eerste deuk in het seizoen 2022-2023 op te lopen, maar is op een wonderbaarlijke manier ontsnapt. Een dik uur keek het tegen een achterstand aan in de eigen Kuip tegen NEC, maar goals van aanvoerder Orkun Kökcü en invaller Igor Paixao brachten de Rotterdammers in de slotseconden langszij (2-2).''

''Het is al vaak genoeg gezegd: Arne Slot zorgt als coach voor aantrekkelijk en aanvallend voetbal sinds hij voet heeft gezet in de havenstad en Feyenoord onder zijn hoede heeft. En als het een keer niet goed is, dan is er in elk geval voldoende spektakel. Het was tijdens dit bekerpotje lang slordig en rommelig, maar het kolkende slotstuk maakte net als afgelopen zondag tegen PSV alles weer goed.''

RTV Rijnmond verwacht dat er nog lang gesproken gaat worden over deze wedstrijd. De regionale omroep is ondanks zijn gestopt strafschop kritisch op het optreden van de doelman van de Rotterdammers. ''Aan het einde van de eerste helft zakte het niveau van Wellenreuther verder naar beneden. Op een schot van Souffian El Karouani liet de keeper van Feyenoord de bal los. Voor de rust vertolkte de Duitser wederom een negatieve hoofdrol.''