Ochtendjournaal: Partizan-uit kan hét moment zijn voor Dessers

Ochtendjournaal: Partizan-uit kan hét moment zijn voor Dessers

Feyenoord verloor zaterdag in de eigen Kuip tegen FC Groningen opnieuw dure punten. Toch zagen de ochtendkranten een manier waarop de ploeg dit een volgende keer kan voorkomen. Supersub Cyriel Dessers, die nog een punt wist te redden voor de Rotterdammers, is volgens hen de oplossing.

'Dessers ruikt zijn kans', kopte De Telegraaf de maandag na de wedstrijd. "Dessers, die tot op heden uiterst begripvol is geweest ten aanzien van zijn positie als wisselspeler, zag vanaf de bank hoe Feyenoord bijna een uur lang aanvallend worstelde met het goed georganiseerde en met lef spelende FC Groningen. Hij zag uiteraard ook dat Bryan Linssen zich kleurenblind moest vliegen, maar zelden in de rol van afmaker terecht kwam."

Dat laatste was niet voor het eerst. In 2022 was Arne Slots eerste keuze in de spits nog geen enkele keer trefzeker. Toch wees de krant erop dat de trainer en zijn medespelers de werklust van Linssen enorm waarderen. "Als er geen alternatief zou zijn, zou Linssen ongetwijfeld zijn basisplaats houden. Maar dat alternatief is er dus wel. Dessers heeft in het eerste halfjaar bewezen dat hij veel teweeg kan brengen en goed is voor goals."

Het Algemeen Dagblad trok dezelfde conclusie en vraagt zich af of de basisplaats van Dessers er nu dan echt aan zit te komen. "De uitwedstrijd tegen Partizan Belgrado, komende donderdag in Servië, zou het moment kunnen zijn." De krant spreekt van 'één van de belangrijkste Europese confrontaties sinds jaren'. "De Serviërs uitschakelen betekent dat Feyenoord zich tegen alle verwachtingen in bij de laatste acht schaart. Dat zal met het huidige vormpeil overigens een hele klus worden", doelde het AD op het puntverlies in de laatste twee wedstrijden.

Voor welke spits moet Slot kiezen tegen Partizan?
Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties