Nog geen opvolger Arnesen: "Daar begrijp ik helemaal niks van"

Nog geen opvolger Arnesen: "Daar begrijp ik helemaal niks van"

Nu de winterse transferperiode is begonnen, is Feyenoord druk bezig de geblesseerde Gernot Trauner en Quinten Timber te vervangen. De vraag is echter wie zich daar precies mee bezig houdt/houden. Vier maanden na het vertrek van technisch directeur Frank Arnesen is er namelijk nog altijd geen vervanger aangesteld.

In FC Rijnmond legde clubwatcher Dennis Kranenburg uit hoe de transfers in deze window tot stand zullen komen. "Dennis te Kloese overlegt met Arne Slot, de technische staf en de scouting om te kijken welke spelers geschikt zijn. Als daar een bepaalde speler uitkomt, dan moet er uiteindelijk groen licht worden gegeven vanuit de Raad van Commissarissen. Toon van Bodegom, president, en Sjaak Troost, voetbaltechnische zaken, hebben een flink aandeel in het wel of niet door laten gaan van transfers."

De vraag is of het daarbij alleen om het financiële aspect gaat, of dat de commissarissen ook naar het sportieve plaatje kijken. Volgens Kranenburg zou dat laatste in het geval van Troost wel degelijk kunnen. "Dat zou ik heel vreemd vinden", reageerde Robert Maaskant. "Als jouw hoofdtrainer en scoutingsapparaat een positief advies geven, vind ik niet dat je daar als één man vanuit de RvC tegenin moet gaan. Dan stel je jezelf wel heel hoog in de hiërarchie. Dat kan ik me bijna niet voorstellen."

Zoektocht naar technisch manager
Voormalig teammanager Bas van Noortwijk verbaasde zich vooral over het feit dat er nog altijd geen opvolger van Arnesen is. "Daar begrijp ik echt helemaal niks van. Er zullen toch wel kandidaten zijn die daarvoor geschikt zijn? Te Kloese heeft nogal wat dingen op z'n bord liggen. En dit is geen functie die je er even bij doet. Daar gaat echt veel tijd in zitten."

Daarop wist Kranenburg te vertellen dat er geen technisch directeur, maar een technisch manager zal komen. "Een beleidsbewaker in plaats van een beleidsbepaler. Te Kloese heeft zelf gezegd: 'We zijn op zoek naar iemand die past in dit profiel, maar hebben de ideale kandidaat nog niet gevonden. We verwachten een rustige winterperiode, dus het heeft geen haast.'"

Dat laatste is volgens Van Noortwijk een misvatting. "Het is januari en in juli gaat de volgende (transferperiode, red.) beginnen. Dat doe je ook niet zomaar even, dat moet voorbereid worden. Vanaf 1 januari mogen spelers al met andere clubs praten. Dan heb je toch echt een technisch directeur of technisch manager nodig die die voorbereidingen treft. Daar moet je nu al mee bezig zijn."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties