Nijhuis laat van zich horen na afgekeurde goal: "Prima beslissing"

Nijhuis laat van zich horen na afgekeurde goal: "Prima beslissing"

Even leek Feyenoord zondagmiddag toch nog drie punten over te houden aan het bezoek aan Utrecht. Invaller Santiago Gimenez kopte de 1-2 binnen en was al op weg om zijn feestje te vieren, toen de vlag toch omhoog ging voor buitenspel. Er bestond wat discussie over dat moment, waarop scheidsrechter Bas Nijhuis besloot om via Instagram van zich te laten horen.

Gimenez stond buitenspel op het moment dat Alireza Jahanbakhsh hem alleen voor de keeper zette, maar omdat de bal door een verdediger werd aangeraakt, kun je stellen dat er een nieuwe situatie is ontstaan. Die uitleg gaat volgens Nijhuis echter niet op vanwege een 'nieuwe buitenspelregel'.

"Als een verdediger de bal in een uiterste poging probeert te spelen en niet de volledige controle heeft over de bal, is het dus geen nieuwe situatie en dus offside", legde Nijhuis de regel uit in zijn verhaal op Instagram. "Prima beslissing dus van mijn assistent", voegde hij daaraan toe.

Liverpool
De afgekeurde goal van Gimenez werd na afloop veel vergeleken met een goal van Liverpool-aanvaller Mohammed Salah tegen Wolverhampton Wanderers van afgelopen zaterdag. Daar leek namelijk exact hetzelfde aan de hand, maar deze goal werd wel toegekend. Een dag later werd de regel bij Feyenoord dus helaas anders uitgelegd.

Lees meer over
Nijhuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties