Nieuwkoop: "Dan kijk je vol bewondering naar wat ze nu weer hebben gedaan"

Nieuwkoop: "Dan kijk je vol bewondering naar wat ze nu weer hebben gedaan"

Voor Bart Nieuwkoop zijn het een aantal bijzondere weken. De rechtsback krijgt de laatste wedstrijden regelmatig de kans als aanvaller op de flank, maar moet vervolgens in de kleinere wedstrijden ook weer op de bank beginnen omdat Arne Slot kiest voor een echte buitenspeler. In de halve finale tegen FC Groningen mocht de 27-jarige Feyenoorder invallen als rechtsback.

"Je speelt deze wedstrijden om uiteindelijk de finale te halen", reageert Nieuwkoop tegenover de camera van Feyenoord ONE. "Ik ben ontzettend blij dat we dit uiteindelijk tot een goed resultaat hebben weten te brengen. Nu gaan we wederom een finale spelen." Die finale is mede te danken aan Het Legioen, die bij opkomst een unieke sfeeractie lieten zien. "Ik zit op de bank en dan kijk je vol bewondering naar wat ze nu weer hebben gedaan. Het is geweldig en op zo'n moment denk ik alleen maar 'we kunnen niet verliezen'. Geweldige sfeeractie en daar zijn we dankbaar voor."

Toch leek de sfeeractie in de eerste helft weinig effect te hebben, want Feyenoord speelde erg matig. Hoe dat kon gebeuren? "Het is lastig om te zeggen. Compliment naar Groningen voor hoe zij het hebben gedaan. Eerste helft gooiden zij heel veel energie erin, ook iets meer dan wij op dat moment konden leveren. Nogmaals respect naar Groningen, want ze hebben het heel goed gedaan. Maar dan is het zaak aan ons, ook al gaat het soms niet makkelijk, om die wedstrijd te winnen. Ik denk dat we dat heel goed hebben gedaan."

Extra energie
In de tweede helft heeft juist de extra energie ervoor gezorgd dat de wedstrijd alsnog werd gewonnen. "Ik denk dat we de tweede helft gewoon met volle energie vooruit wilden spelen en hier echt vol voor wilden gaan. Je merkte het ook aan het publiek, die er nog een schepje bovenop deden. Dan is het lekker dat Hancko nog de 1-1 maakt natuurlijk." Nieuwkoop is blij dat Ondrej Lingr het tweede doelpunt maakte. "Hij werkt elke dag ontzettend hard en staat altijd met een lach op het veld. Hij staat ook altijd op het goede plekje, dus ik ben blij dat hij de matchwinner is."

PSV
Met een korte herstelperiode zal Feyenoord zondag afreizen naar Eindhoven voor de topper tegen PSV. Nieuwkoop is vooral blij dat het geen verlenging is geworden, maar ziet net als Dávid Hancko en Arne Slot wel dat veel spelers op hun tandvlees lopen. "Het wordt een hele belangrijke wedstrijd natuurlijk. Daar moeten we winnen en energie leveren. Ik denk dat we goed moeten herstellen en volle focus op zondag kunnen leggen."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties