'Nieuwe tegenslag: ook Timber maanden afwezig'

'Nieuwe tegenslag: ook Timber maanden afwezig'

Na de zware blessure van Gernot Trauner moeten Feyenoord en Arne Slot nog een tegenslag verwerken. Quinten Timber ligt er namelijk maanden uit met een voetblessure, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De 21-jarige middenvelder raakte in het benefietduel met FC Emmen (5-0) geblesseerd aan zijn middenvoetsbeentje nadat hij zich leek te verstappen. Die kwetsuur, waarvoor Timber donderdag een scan liet maken in het ziekenhuis, zorgt er dus voor dat hij net als Trauner maandenlang afwezig zal zijn. Het is een hard gelag voor Feyenoord, dat in januari de belangrijke wedstrijden tegen FC Utrecht (uit), FC Groningen (uit) en Ajax (thuis) speelt.

Algemeen directeur Dennis te Kloese geeft in gesprek met hetzelfde dagblad aan dat het belangrijk is dat er in januari een speler bijkomt. ''Een speler erbij is waarschijnlijk en noodzakelijk.'' De beleidsman vindt een middenvelder het meest logische. ''Orkun Kökcü en Sebastian Szymański zijn in de zomer namelijk geen zekere blijvers. Veel clubs hebben Kökcü in het vizier.'' Slot, Te Kloese en president-commissaris Toon van Bodegom gingen drie weken geleden met elkaar zitten om de transferplannen voor de komende window te bespreken.

Het drietal was het er mee eens dat er een opvolger van Fredrik Aursnes moest komen. Met de afwezigheid van Trauner leek een defensieve versterking prioriteit te hebben, maar na de blessure van Timber zijn de plannen gewijzigd, zegt het AD. ''Als Slot écht moet kiezen, dan het liefst een extra man op het middenveld, waar de problemen op dit moment het grootst zijn. In de defensie kan hij de personele problemen nog wel opvangen met Lutsharel Geertruida, Jakob Rasmussen of Mats Wieffer op de plek van Trauner.''

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties