Nieuw tandem op links: "Ik zou zeggen: laat dat nog even staan"

Nieuw tandem op links: "Ik zou zeggen: laat dat nog even staan"

Begin november is bij Feyenoord nog steeds niet helemaal duidelijk hoe Arne Slots ideale basiself eruit ziet. Afgelopen week kregen met Igor Paixão en Quilindschy Hartman weer twee nieuwe namen de kans om zich te bewijzen. In de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond werden onder meer hun optredens besproken.

"Op zich oké", antwoordde Philip van Es op de vraag wat hij van het optreden van Paixão vond. "Maar het hangt wel nog een beetje van gelukjes aan elkaar. Dan komt hij er wel langs, maar is het uit de kluts dat hij de bal meekrijgt. Wat wel erg in zijn voordeel spreekt: het is niet een jongen die blind naar binnen trekt en op zoek gaat naar het schot. We hebben een paar keer gezien dat hij dan toch het balletje meegeeft aan Hartman."

"Daar kwam in de tweede helft nog een grote kans uit", herinnerde Van Es zich. "Dat zijn die momentjes waar je ziet: Paixão en Hartman, dat begint elkaar te begrijpen. Ik zou zeggen: laat dat nog even staan en kijk of het rendement van Paixão omhoog gaat. Dan zie ik daar wel toekomst in."

Vormen Hartman en Paixão op dit moment de ideale linkerflank voor Feyenoord?

Rechterflank
Tegelijkertijd is ook de rechterflank nog altijd een vraagteken. "Vorig seizoen was die kant ook het meest onzeker", aldus Dennis van Eersel. "Daar hebben we het afgelopen anderhalf jaar meerdere spelers gezien, maar er is nog niemand die daar echt overtuigt."

Zondag was het aan de aftrap weer de beurt aan Sebastian Szymanski. "Qua kwaliteit overtuigt hij wel, maar op die specifieke positie zijn er ook bij hem voors en tegens. Net als bij Dilrosun, bij Wålemark en bij Jahanbakhsh. Er is nog niemand die mij ten volle overtuigt dat hij dé rechtsbuiten is die altijd moet starten."

Wie heeft op dit moment jouw voorkeur als rechtsbuiten?
Lees meer over
Quilindschy Hartman Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties