Nelson: ''Aan het begin was het lastig voor mij, ook conditioneel''

Nelson: ''Aan het begin was het lastig voor mij, ook conditioneel''

Reiss Nelson is de laatste weken bezig aan een opmars bij Feyenoord. De Engelse buitenspeler (aangetrokken als linksbuiten, maar nu vooral ingezet als rechtsbuiten) vertelt over vlinders, zijn ontwikkeling, leven in Rotterdam en zijn toekomstplannen.

Wat is het vooruitzicht op een langer verblijf bij Feyenoord? "Dat weet ik niet, ik heb nog steeds een contract met Arsenal en Arsenal is mijn club van jongs af aan. Aan het begin speelde ik niet veel bij Feyenoord en dat was natuurijk moeilijk voor mij, maar nu speel ik dankzij God en de trainer en geniet ik van mijn tijd hier. Als voetballer wil je altijd spelen. Het is voor mijn focus het beste om dit seizoen hier sterk te eindigen. Dan keer ik terug naar Londen en praten we verder."

Nelson kwam niet zomaar naar Feyenoord. "Ik wist dat het een heel grote club is met een rijke geschiedenis en fantastische spelers. Ik sprak met coaches die vertelden dat als ik hier naartoe zou gaan, met zo'n grote achterban en goede voetballers, dat het een plek is waar je vertrouwen kan opbouwen. In een goed team spelen is geweldig, maar ook om elke week te spelen."

De aanvaller is ook zelfkritisch als het om zijn vorm gaat. "Die is nog steeds niet op het niveau waar ik wil zijn. Als voetballer moet je altijd naar meer streven en je moet jezelf iedere dag willen ontwikkelen. Ik heb wat assists gegeven en doelpunten gemaakt, maar voor mij is het belangrijkste dat ik een bepaald ritme heb wanneer ik op mijn best speel. Het is een andere formatie, ik speel op een andere positie, dus ik moet daar nog steeds grip op krijgen. Ik weet zeker dat ik nu heb laten zien dat ik dat kan. Aan het begin was het lastig voor mij, ook conditioneel. Er worden andere dingen van je gevraagd, het is een andere manier van trainen, maar ik heb op de achtergrond keihard gewerkt met de fantastische specialisten van Feyenoord. Zij hielpen mij om me lichamelijk goed te voelen. Ik voel me nu comfortabel."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties