Nederland O19 verslaat Italië O19 dankzij doelpunten Milambo en Slory

Terwijl alle spelers uit het eerste elftal van Feyenoord alle aandacht krijgen met hun nationale elftal, spelen de talenten uit de jeugdopleiding ook serieuze oefenwedstrijden. Zo namen Antoni Milambo en Jaden Slory het vandaag met Oranje Onder 19 op tegen de leeftijdsgenoten van Italië.

In Prato werd de vriendschappelijke wedstrijd om 16:30 uur afgetrapt. Voor Feyenoorders Milambo en Slory was een hoofdrol weggelegd in de wedstrijd. Beide spelers wisten hun stempel te drukken op de 0-2 overwinning door een doelpunt te maken. Nadat in de 31ste minuut op de eigen helft de bal werd veroverd door Nederland, stormde de middenvelder van Feyenoord goed op en wist hij met een knap schot van afstand de bal in het net te krijgen.

In de 57ste minuut werd Slory goed de diepte in gestuurd door Ezechiel Banzuzi en verdubbelde hij de voorsprong nadat hij op goede wijze de keeper wist uit te spelen. In november beginnen de talenten van Nederland aan de kwalificatiereeks voor het EK voetbal. De leeftijdsgenoten van Azerbeidzjan, Bosnië en Luxemburg zijn de tegenstanders in groep K.

Oranje O19: Klaverboer (SC Heerenveen); Blokzijl (FC Groningen), Van de Blaak (PSV), Huijsen (Juventus), Agougil (NAC Breda); Vos (Ajax), Land (PSV), Milambo (Feyenoord); Slory (Feyenoord), Rijkhoff (B. Dortmund), Banzuzi (OH Leuven).
Italië O19: Calligaris (Internazionale); Magni (AC Milan), Mané (B. Dortmund), Diop (Lecce), Bartesaghi (AC Milan); Ciammaglichella (Torino), Lipani (Sassuolo), Di Maggio (Alcione Milano); Longoni (AC Milan), Spinaccè (Internazionale), Delle Monache (Sampdoria).