''Na één goede wedstrijd kan de topvorm terug zijn''

''Na één goede wedstrijd kan de topvorm terug zijn''

Justin Bijlow blijft onderwerp van gesprek bij Feyenoord. De doelman werd niet opgeroepen voor het Nederlands Elftal, waar hij een jaar geleden nog de eerste keeper was. Ex-keeper Sander Westerveld maakt zich echter geen zorgen over de 24-jarige doelman van de Rotterdammers.

"Hij hoeft maar één goede wedstrijd te spelen en dan kan de topvorm terug zijn. Dan is hij er gewoon bij in Qatar", voorspelt Westerveld in gesprek met de NOS. De oud-doelman van Liverpool is van mening dat Bijlow tot de beste drie keepers van Nederland behoort. "Van Gaal heeft de Nations League gebruikt om Andries Noppert beter te leren kennen, die een mindere keeper is dan Bijlow."

Van Gaal wilde Bijlow prikkelen door hem niet op te roepen, zo denkt Westerveld. "Het zou weleens een bewust signaal geweest kunnen zijn naar Bijlow. Hij is bij Feyenoord toch minder beslissend geweest. Hij pakt minder 'onhoudbare' ballen dan een jaar geleden. Van Gaal wilde hem daarom misschien prikkelen en kijken hoe hij daar nu in de Eredivisie op reageert. Ik weet niet of Van Gaal het bewust gedaan heeft, maar het zou me niets verbazen."

Bijlow hoeft nog niet in paniek te raken
Westerveld is verder onder de indruk van Bijlow. "Hij is onbevangen, reageert snel in één-tegen-één-situaties, heeft een goede trap en is niet bang. Hij durft met zijn gezicht naar voren op een bal te duiken, maar hij heeft vorig jaar zo'n hoog niveau gehaald, dat het verwachtingspatroon enorm is. Dan valt het ook sneller tegen als het even minder gaat. Maar Bijlow hoeft nog niet in paniek te raken. Hij heeft nog genoeg tijd tot het WK om zijn plaats in de selectie af te dwingen."

Ook oud-Feyenoorder Joop Hiele ziet een verschil met vorig seizoen. "Toen heb ik hem beter zien keepen. Dat zit 'm volgens mij in positionering, reflex en geluk. Daarnaast heeft hij veel last gehad van blessures. Dat gaat ten koste van zijn ontwikkeling en ritme. Dat had ik ook na een blessure. Je moet situaties weer even opnieuw leren inschatten, vooral als het op onbewuste keuzes aankomt. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe sneller het weer beter gaat. Dan komt het allemaal wel goed met Bijlow."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties