Mossou fileert Pot: ''Achterlijk gekakel''

Mossou fileert Pot: ''Achterlijk gekakel''

Cor Pot was maandagavond te gast bij FC Rijnmond en Sjoerd Mossou heeft daar met verbazing naar gekeken. De columnist van het Algemeen Dagblad wijdt zijn column dan ook volledig aan de assistent van Dick Advocaat.

''Als u ooit dacht dat u op het gebied van 'dom gelul' alles wel zo’n beetje had meegemaakt, zult u nog versteld staan. Vorig seizoen was hij nog de rechterhand van Advocaat bij Feyenoord, tegenwoordig is hij assistent-bondscoach van Irak, dus 'Mooie Cor' mocht de boel even lekker komen duiden.''

''Het werd een ontluisterende vertoning, steeds wanneer het over Feyenoord ging, maar al helemaal toen Cor doodserieus ging beweren dat Amnesty International 'een beetje achter de feiten aanliep' inzake de mensenrechtensituatie in Irak'', vervolgt Mossou. ''Cor was zelf een keer in Irak geweest en hij vond de mensen allemaal 'hartstikke aardig'. Dat homo’s er de doodstraf krijgen, zoals Amnesty stelt, waagde Cornelis Geert Aaldrik Pot uit Rotjeknor hoogstpersoonlijk te betwijfelen. ''Ze kunnen alles wel schrijven. Ik geloof er niets van'', zei Pot in de uitzending.

''U moet het programma eigenlijk even in zijn geheel terugkijken. Als u ooit dacht dat u op het gebied van 'dom gelul' alles wel zo’n beetje had meegemaakt, zult u nog versteld staan. Pot tilt het fenomeen 'achterlijk gekakel' naar een buitenaardse, nooit meer te evenaren dimensie.'' Het contrast tussen het Feyenoord onder Advocaat en onder Slot is immens, oordeelt ook Mossou.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties