Minuut stilte voorafgaand FC Utrecht - Feyenoord voor Pelé

Minuut stilte voorafgaand FC Utrecht - Feyenoord voor Pelé

Voor aanvang van alle wedstrijden in de eerstvolgende speelronde van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van Pelé. Ook bij de eerste officiële wedstrijd van Feyenoord wordt er dus stilgestaan bij het overlijden van de Braziliaan.

Feyenoord neemt het op zondag 8 januari op tegen FC Utrecht. De twee ploegen zullen voorafgaand aan het duel in de Galgenwaard de drievoudig wereldkampioen eren met een minuut stilte. Edson Arantes do Nascimento, zoals de volledige naam van Pelé luidt, overleed donderdag 29 december op 82-jarige leeftijd in São Paulo, Brazilië.

Pelé kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen en lag sinds eind november in het ziekenhuis. In Brazilië is inmiddels een periode van drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Met 77 doelpunten in 92 interlands is Pelé topscorer aller tijden van het nationale elftal. De aanvaller speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor Santos. De laatste twee seizoenen van zijn carrière kwam hij nog uit voor New York Cosmos.

Feyenoord waagde poging voor Pelé
Technisch manager Guus Brox heeft in de jaren 60 een poging gewaagd om de topvoetballer naar Rotterdam te halen. Feyenoord dacht dat een bedrag van een miljoen gulden voldoende was om de aanvaller los te weken bij Santos. De Braziliaanse club weigerde de aanbieding echter.

Niet alleen Feyenoord heeft Pelé te proberen overtuigen van een overstap naar Europa. Ook Real Madrid, Juventus, Inter en Napoli hebben meerdere pogingen ondernomen. De 'Zwarte Parel' van het voetbal heeft later in interviews aangegeven dat zijn liefde voor Santos te groot is geweest om tijdens zijn topjaren de overstap te maken naar Europa.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties