Minuut stilte voorafgaand FC Midtjylland - Feyenoord

Minuut stilte voorafgaand FC Midtjylland - Feyenoord

De internationale voetbalwereld is in shock na de tragische gebeurtenissen in Indonesië. Daarom zal er ook tijdens de Europa League wedstrijd van Feyenoord tegen FC Midtjylland een minuut stilte worden gehouden.

Niet alleen bij het duel van Feyenoord gaan de gedachten uit naar de slachtoffers van de stadionramp. Ook bij de overige wedstrijden in de Europa League en de Champions League zal er een minuut stilte zijn voorafgaand aan de aftrap.

Zeker 125 mensen kwamen om het leven bij rellen in en om het Kanjuruhan-stadion in Malang, op Java. Supporters van de rivaliserende clubs Arema FC en Persebaya Surabaya gingen elkaar te lijf nadat de uitploeg met 2-3 had gewonnen.

De politie zette traangas in om de menigte uiteen te drijven. In de paniek die ontstond werden heel wat bezoekers onder de voet gelopen. Naast de zeker 125 doden raakten ook ruim 300 mensen gewond. De tragedie in Indonesië behoort tot de grootste stadionrampen ooit.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties