Minuut stilte voor NEC - Feyenoord voor slachtoffers stadionramp

Minuut stilte voor NEC - Feyenoord voor slachtoffers stadionramp

De wedstrijd tussen NEC en Feyenoord wordt vanmiddag voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de stadionramp in Indonesië van afgelopen nacht. Daar kwam zeker 174 mensen om het leven bij enorme rellen rond de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya.

Nadat de uitploeg het duel in het Kanjuruhan Stadion met 2-3 had gewonnen, bestormden aanhangers van beide clubs massaal het veld. Zij gingen elkaar te lijf, de politie gebruikte traangas en in de ontstane paniek werden veel bezoekers onder de voet gelopen. De gouverneur van Oost-Java sprak van een aantal van 174 doden, waarnaast ook nog eens honderden mensen gewond raakten.

Minuut stilte
De KNVB kondigde daarom zondagochtend aan dat voor alle vijf de Eredivisiewedstrijden van vandaag een minuut stilte zal worden gehouden, uit respect voor de slachtoffers van de stadionramp. 'Wij leven mee met Indonesië', schreef de voetbalbond op de eigen kanalen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties