Meijer: ''Ik vond het een schandalige rode kaart''

Meijer: ''Ik vond het een schandalige rode kaart''

NEC kreeg tegen Feyenoord een opvallend rare rode kaart. De terechte strafschop na een overtreding op Santiago Gimenez werd in eerste instantie bestraft met een gele kaart. Na overleg met de VAR werd die kaart tot ieders verbazing echter omgezet tot een rode. Het kwam de wedstrijd alles behalve ten goede. Trainer Rogier Meijer is het, net als bijna iedereen, niet eens met de rode kaart.

"Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent in beroep. Ik vond het een schandalige rode kaart'', aldus Meijer voor de camera van ESPN. "Het is al nauwelijks een overtreding! Onze rechtsback loopt nog naast hem, hij pakte ook de bal. Als dit al een rode kaart is… dat snap ik echt niet. En als je het dan nog gaat terugkijken, dan snap ik het al helemáál niet."

"Na dat moment is de wedstrijd wel klaar. In de tweede helft probeer je gewoon de schade te beperken en dat hebben de jongens heel goed gedaan, want we hebben na rust niks weggegeven. De wedstrijd is gewoon verpest in de 44ste minuut", zo besluit de NEC-trainer terecht. Over twee weken, op 8 februari, staan de twee clubs weer tegenover elkaar in De Kuip. Dit keer in de strijd om de KNVB Beker.

UPDATE | Rode kaart geseponeerd
NEC heeft daags na de wedstrijd goed nieuws ontvangen. De KNVB heeft de rode kaart van Iván Márquez geseponeerd. De aanklager betaald voetbal besloot donderdag dat de beslissing van scheidsrechter Edwin van de Graaf ongegrond was. De Spanjaard kan daardoor dit weekend gewoon in actie komen voor de Nijmegenaren.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties