Medische update Bijlow: herstel duurt acht weken

Medische update Bijlow: herstel duurt acht weken

Voor de kuitblessure die Justin Bijlow afgelopen zondag opliep staat een herstel van circa acht weken. Dit meldt Feyenoord dinsdagavond op de officiële website. De 26-jarige doelman mist hierdoor onder meer de belangrijke wedstrijden tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League.

Bijlow liep de blessure op in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen AZ van afgelopen zondag, waardoor hij nog voor rust moest worden vervangen door Timon Wellenreuther. Voor trainer Arne Slot zal het een geruststelling zijn dat de Duitse doelman bewezen heeft een hoog niveau te kunnen halen.

Naast de dubbele ontmoeting mist Bijlow ook de competitiewedstrijden tegen Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk, Almere City, PSV, Heracles Almelo, SC Heerenveen en FC Volendam. Of Bijlow weer inzetbaar is tijdens de klassieker op zeven april moet tijdens zijn herstelperiode duidelijk worden.

Bijlow mist naast wedstrijden van Feyenoord ook de belangrijke interlandperiode met het Nederlands Elftal. Bondscoach Ronald Koeman wil in maart toewerken naar zijn EK-selectie. De doelman mist de wedstrijden tegen Schotland (22 maart) en Nederland-Duitsland (26 maart).

Klik hier voor het speelschema van Feyenoord

Slot kreeg tijdens het persmoment de vraag of de status van Bijlow vanwege zijn blessureleed gaat veranderen. De trainer reageerde als volgt: ''Het verandert niets aan het feit dat Justin de beste keeper van Nederland is. Volgens mij is het nu eerst zaak voor Justin om fit te worden, ook dan zullen we weer beoordelen hoe hij hier van terugkomt. Is hij direct klaar om weer te spelen? We zijn met Timon hartstikke blij dat we als club financieel zijn doorgegroeid naar een niveau waarop we een tweede keeper konden kopen. Weliswaar voor een miljoen, maar het is ons wel gelukt. Dat is alleen maar positief en dat is een uitvloeisel van de succesvolle transferperiodes van de afgelopen jaren.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties