Matig Feyenoord geeft voorsprong uit handen in Denemarken

Feyenoord is er niet in geslaagd om een uitoverwinning te boeken in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers kwamen tegen FC Midtjylland in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Na rust liet een slordig spelend Feyenoord de Denen terugkomen naar een 2-2 gelijke stand.

Trainer Arne Slot begon met Sebastian Szymanski op nummer tien. De keuze voor de Pool betaalde zich al snel uit voor Feyenoord. Szymanski scoorde na twintig minuten spelen het eerste doelpunt van de wedstrijd. Al duurde even voordat het doelpunt van de middenvelder werd goedgekeurd. Danilo was de aangever en leek buitenspel te staan. Na een check van de VAR werd het doelpunt goedgekeurd.

Ook bij de 2-0 van Feyenoord moest de VAR ingrijpen. Evander wilde zijn gezicht beschermen tijdens een vrije trap van Orkun Kökcü. De Braziliaan kreeg de bal op zijn elleboog. De scheidsrechter werd naar de kant gehaald en besloot na het zien van de beelden een penalty te geven aan Feyenoord. Aanvoerder Kökcü bleef kalm en schoot goed raak. Door zijn doelpunten gingen de Rotterdammers rusten met een 0-2 voorsprong in Denemarken na een alles behalve goede eerst helft.

Tweede helft
Ook in de tweede helft werd er veel balverlies geleden en dus kwam de tegengoal van de Denen niet als een hele grote verrassing. Isaksen schoot raak in de verre hoek en bracht de spanning al snel na rust terug in de wedstrijd. Feyenoord kon daarna geen vuist meer maken en zag ook nog eens aanvoerder Kökcü geblesseerd naar de kant gaan. Met Geertruida op zes en Walemark als vervanger van Dilrosun moesten de drie punten veilig gesteld worden in Denemarken.

Dat lukte uiteindelijk niet. Met Wieffer en Gimenez in het veld ging het uiteindelijk toch nog mis voor Feyenoord. De gelijkmaker hing al sinds de aansluitingstreffer in de lucht. Juninho scoorde de 2-2 van dichtbij uit een voorzet van Evander. Vervolgens had Feyenoord niet meer het vermogen om grote kansen te creëren. Vooral in balbezit was de ploeg van Arne Slot enorm slordig en is er voldoende ruimte voor verbetering.