Matchday voor Lingr, Jahanbakhsh, Zerrouki, Sauer en Oranje

Matchday voor Lingr, Jahanbakhsh, Zerrouki, Sauer en Oranje

Het Nederlands Elftal speelt vanavond de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Namens Feyenoord behoren Mats Wieffer, Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida tot de definitieve selectie van bondscoach Ronald Koeman. Donderdag staan er nog een aantal interlandwedstrijden op het programma voor enkele Feyenoorders.

Het is ook matchday voor Ondřej Lingr, Alireza Jahanbakhsh, Ramiz Zerrouki en Igor Paixão. Donderdagavond speelt aanwinst Lingr, die zondag tegen FC Utrecht zijn debuut voor Feyenoord bekroonde met een assist, een EK-kwalificatiewedstrijd met Tsjechië tegen Albanië. Het duel begint in Praag om 20:45 uur.

Jahanbakhsh speelt tijdens de interlandbreak één oefenwedstrijd met Iran. De buitenspeler en aanvoerder van het nationale team treft Bulgarije om 18:00 uur Nederlandse tijd in het Hristo Botev Stadium. Ramiz Zerrouki speelt met Algerije tegen Tanzania een wedstrijd voor kwalificatie voor de Afrika Cup. De aftrap is om 21:00 uur.

Igor Paixão beleeft volgens eigen zeggen momenteel het hoogtepunt van zijn carrière. De buitenspeler van Feyenoord bereidt zich voor met de olympische ploeg van Brazilië op twee oefenwedstrijden tegen Marokko. Paixão maakt kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs en kan vanavond tegen Marokko een goede indruk maken op de bondscoach."

Overzicht
18:00 | Tsjechië O21 – Slowakije O21 (Sauer)
18:00 | Bulgarije – Iran (Jahanbakhsh)
20:45 | Nederland – Griekenland (Geertruida, Wieffer & Hartman)
20:45 | Tsjechië – Albanië (Lingr)
21:00 | Algerije - Tanzania (Zerrouki)
21:00 | Marokko O23 - Brazilië O23

Dávid Hancko, Luka Ivanušec, Santiago Gimenez, Marcos López, Ayase Ueda, Yankuba Minteh, Antoni Milambo, Jaden Slory en Mike Kleijn komen later deze interlandperiode ook nog in actie. In totaal moet trainer Arne Slot vijftien spelers missen op het trainingsveld. Feyenoord Onder 21 moet het doen zonder Jaden Slory en Mike Kleijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties