MATCHDAY! Topper tegen PSV in De Kuip

MATCHDAY! Topper tegen PSV in De Kuip

Het is weer matchday! De topper tegen PSV staat vanmiddag op het programma in De Kuip. Gisterenavond kwam er slecht nieuws naar buiten: Feyenoord treedt tegen de Eindhovenaren namelijk aan zonder Justin Bijlow, die op de training van vrijdag zijn pols brak. De Rotterdammers moeten ondanks dat een resultaat halen tegen de ploeg van Ruud van Nistelrooij om goede zaken te blijven doen in de titelrace. De wedstrijd tegen PSV begint vanmiddag om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers zijn aan een redelijke reeks bezig sinds de start van de tweede seizoenshelft. Feyenoord won twee van de laatste vijf competitiewedstrijden (0-3 tegen FC Groningen en 2-0 tegen NEC), terwijl het de andere drie duels gelijkspeelde (1-1 tegen FC Utrecht, Ajax en FC Twente). De concurrenten liepen daardoor wat punten in op de ploeg van Arne Slot, maar Feyenoord staat nog altijd bovenaan. AZ speelde gisterenavond gelijk tegen FC Volendam (1-1), terwijl Ajax het vanmiddag om 12.15 uur opneemt tegen SC Cambuur.

Afgelopen dinsdag was het Deadline Day. Feyenoord probeerde Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt nog binnen te halen, maar die deals kwamen uiteindelijk niet rond. Slot kon de knop echter vrij snel weer omzetten. ''We hadden ons graag nog versterkt. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Dan denk ik dat ik daar persoonlijk vrij goed mee kan omgaan. Als ik iets graag wil en dan lukt het niet, schakel ik snel door en gaan we weer verder. Wanneer je de volgende ochtend dan met die gasten aan het trainen bent, dan denk je: 'we hebben een hele goede groep'.''

''Normaal zeg ik altijd dat ik niet wil praten over een speler die niet van ons is”, aldus Slot. “Bij Zerrouki zou het een beetje kinderachtig zijn, omdat er zoveel over is gesproken. Niet zozeer vanuit ons, maar meer vanuit hun kant. Ja, die hadden we graag willen hebben. Het was het goed recht van Twente om 'nee' te zeggen op een bod van ons. We hebben dat een maand lang geprobeerd'', vervolgde de trainer van Feyenoord zijn verhaal. ''Het laatste moment hebben we er bewust voor gekozen om niet voor de wedstrijd een bod uit te brengen. Het is niet gelukt, ondanks dat wij vonden dat het een goed bod was. FC Twente vond dat blijkbaar niet op dat moment. Het is niet gelukt, dat is jammer.''

Bijlow is vanmiddag afwezig in De Kuip. De doelman van Feyenoord brak zijn pols vrijdag op de training en ligt er daardoor de komende tijd uit. Timon Wellenreuther lijkt zijn vervanger onder de lat. Eerder in de week kwam al naar buiten dat Sebastian Szymański eveneens de komende tijd niet inzetbaar is. De Pool wordt vanmiddag vervangen door Quinten Timber. Alireza Jahanbakhsh, Santiago Gimenez en Javairô Dilrosun behouden hun basisplaatsen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Dilrosun.

PSV
De Eindhovenaren begonnen goed aan het seizoen, maar sinds dat het sterspelers Cody Gakpo en Noni Madueke noodgedwongen moest verkopen vielen de resultaten wat terug. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er twee gewonnen (1-0 van Vitesse en 2-0 van Go Ahead Eagles), twee gelijkgespeeld (0-0 tegen Sparta en 2-2 tegen Fortuna Sittard) en één verloren (1-0 van FC Emmen). De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt daarom vier punten.

Van Nistelrooij vindt dat Feyenoord de titelfavoriet is. ''Feyenoord is wel iets te bescheiden daarin, ja. Maar goed, zij spreken over ‘geen woorden maar daden’. Wat moet je dan? Bij ons is het ‘eendracht maakt macht’, dat houden we ook vol. Feyenoord is natuurlijk favoriet voor de titel. Vanwege de stabiliteit en het niveau dat ze elke week halen.'' De trainer is onder de indruk van de Rotterdammers.

''Ze hebben nog maar één keer verloren, hebben de selectie in januari bij elkaar kunnen houden en hebben een trainer die er nu voor het tweede jaar zit en verder heeft kunnen bouwen aan zijn team”, ging de oefenmeester verder. ''Daar kan je niet meer voor weglopen. Dat zij dan wel of niet gaan roepen dat ze de titelfavoriet zijn, dat is aan Feyenoord, maar dat zijn wel de feiten. Het is hoe de kaarten nu liggen. Maar goed, het is nog maar februari, dus laten we zien wat er gaat gebeuren.'' Nieuwkomers Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard kunnen spelen in De Kuip. De kans is echter klein dat ze de negentig minuten vol kunnen maken.

Vermoedelijke opstelling PSV
Benitez; Teze, Branthwaite, Obispo, Van Aanholt; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Simons, De Jong, El Ghazi.

Historie
2021/22 Feyenoord – PSV 2-2 (0-2)
2020/21 Feyenoord – PSV 3-1 (3-0)
2019/20 Feyenoord – PSV 3-1 (2-0)
2018/19 Feyenoord – PSV 2-1 (2-0)
2017/18 Feyenoord – PSV 1-3 (0-2)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties