MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Groningen

MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Groningen

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanmiddag op tegen FC Groningen. Veel spelers van het basiselftal van trainer Arne Slot kregen afgelopen donderdag rust tegen Maccabi Haifa en zijn dus fit om vanmiddag een resultaat te behalen tegen FC Groningen. De wedstrijd van vanmiddag is erg belangrijk: beide concurrenten staan eveneens een zware wedstrijd te wachten. Ajax neemt het thuis op tegen AZ en PSV reist af naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC. FC Groningen – Feyenoord begint vanmiddag om 14:30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord
De Rotterdammers steken in een geweldige vorm in de competitie. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen: AZ (1-0), PEC Zwolle (4-0), Heracles Almelo (2-1) en Fortuna Sittard (5-0). Tussendoor werd er één keer gelijkgespeeld tegen FC Twente: 0-0. Die uitstekende vorm zorgde ervoor dat Feyenoord opklom naar de tweede plaats in de competitie. Feyenoord staat nu één punt voor op PSV en één punt achter Ajax (klik hier om de stand in de Eredivisie te bekijken). De ploeg van Slot kan volgende week ook een gigantische slag slaan in de strijd om het kampioenschap als de aartsrivaal naar De Kuip komt.

Maar eerst moet FC Groningen vanmiddag verslagen worden. Feyenoord had afgelopen donderdag geen kind aan Maccabi Haifa. In de wedstrijd, waarin zeven wisselspelers in de basis begonnen, voetbalde Feyenoord 500.000 euro bij elkaar door de wedstrijd te winnen. Voor zowel Feyenoord als Maccabi Haifa stond er behalve het prijzengeld niks meer op het spel, toch is dat geld natuurlijk altijd welkom. Slot wisselde in de tweede helft veel talenten van Varkenoord in: Benita, Valk, Hartjes en Milambo mochten minuten in het eerste maken. Daarnaast kreeg ook Baldé weer eens de kans om zich te laten zien.

Slot deelde na afloop dan ook een compliment uit aan de jeugdopleiding van de Rotterdammers. ''Uiteindelijk staan we met acht jeugdspelers op het veld, iets dat denk ik fantastisch is voor de jeugdopleiding. Helemaal als je in acht neemt dat, wanneer het er echt om gaat, er ook drie à vier jeugdspelers in de basis staan. Het is dus niet alleen een mooie avond voor de spelers, maar ook voor de mensen die de afgelopen jaren bij de jeugdopleiding hebben gewerkt. Ik denk dat ze allemaal een behoorlijke weg te gaan hebben om structureel in het eerste elftal van Feyenoord te spelen. Dan vind ik het nu nog veel te vroeg om er een aantal uit te pikken. Ook omdat je nooit exact weet hoe de ontwikkeling van een speler doorzet. Dat wij ook weer een aantal jonge spelers hebben die we interessant vinden en misschien ook meenemen op trainingskamp, om ze daar ook weer te zien, dat is helder.''

Veel vaste basisspelers waren donderdag dus afwezig en daar moet Feyenoord vanmiddag de vruchten van gaan plukken. Justin Bijlow staat vanmiddag op doel nadat hij afgelopen donderdag terugkeerde onder de lat na zijn coronabesmetting. Gernot Trauner lijkt vanmiddag ook zijn rentree in de basis te maken. Orkun Kökcü, die vorige week zondag in de eerste helft geblesseerd het veld moest verlaten, lijkt nog niet op tijd hersteld te zijn. Dat betekent dat Jens Toornstra een linie terugzakt en vanmiddag op het middenveld staat. Alireza Jahanbakhsh moet de rechtsbuiten positie gaan invullen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Toornstra; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra

Vorm FC Groningen
De ploeg van trainer Danny Buijs begon matig aan het seizoen maar lijkt inmiddels de draai weer ietwat gevonden te hebben. FC Groningen verloor in de laatste vijf wedstrijden slechts één keer (NEC-uit, 3-0). Verder werd er twee keer gewonnen (tegen Go Ahead Eagles, 0-1 en tegen Fortuna Sittard, 1-4). De Groningers speelden daarnaast ook twee keer thuis met 1-1 gelijk tegen RKC en PEC Zwolle. Hierdoor staat FC Groningen nu twaalfde in de competitie met achttien punten. De tegenstander van vanmiddag maakt het Feyenoord in eigen huis vaak lastig: in de laatste zeven thuiswedstrijden tegen Feyenoord in de competitie verloor het slechts twee keer. Daarnaast werd er één keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld.

Buijs, die een verleden heeft bij Feyenoord, deelde eerder deze week complimenten uit aan Slot, waarmee hij samen op de trainerscursus zat. ''Los van het feit dat ik mij zo goed als mogelijk probeer voor te bereiden op elke tegenstander, komt Feyenoord natuurlijk uit mijn regio en ken ik natuurlijk nog wat mensen binnen de club. Ik volg die club met wat meer interesse omdat je er zelf een lange geschiedenis hebt. Feyenoord doet het uitstekend. Ik denk dat de eerste zaadjes daarvoor gelegd zijn onder de vorige trainer. Waarin ze veel jonge spelers heel veel wedstrijdminuten hebben gegeven. Jongens als Malacia, Kokcu en Sinisterra hebben ondertussen een paar jaar ervaring in de benen. Daarnaast hebben ze denk ik hele goede zaken gedaan op de transfermarkt, met een paar goede spelers en bovenal met de trainer.'' Buijs is niet de enige van FC Groningen die een verleden heeft bij Feyenoord. Ook Wessel Dammers en Mo El Hankouri stonden onder contract in Rotterdam.

FC Groningen moet vanmiddag een topmiddag beleven om Feyenoord te kunnen verslaan, beseft ook Buijs. ''Het is weer een topclub in Nederland en wij gaan er alles aan doen om het ze zo lastig mogelijk te maken. Afgelopen jaren hebben we ook bewezen, zeker in onze thuiswedstrijden, dat we daartoe in staat zijn. Met ons eigen publiek erbij konden we heel vaak boven onszelf uitstijgen. Vorig jaar hebben we het gelukkig ook zonder publiek laten zien tegen Ajax. Dat moeten we nu weer brengen.'' Michael de Leeuw is er vanmiddag weer bij nadat hij twee wedstrijden op rij afwezig was door ziekte.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen
Leeuwenburgh; Kasanwirjo, Te Wierik, Sverko, Van Hintum; Dammers, Ngonge, Duarte; El Hankouri, Strand Larsen, Suslov

Historie
2020 – 2021 FC Groningen – Feyenoord 0-0 (0-0)
2019 – 2020 FC Groningen – Feyenoord 1-1 (0-1)
2018 – 2019 FC Groningen – Feyenoord 1-0 (1-0)
2017 – 2018 FC Groningen – Feyenoord 0-2 (0-0)
2016 – 2017 FC Groningen – Feyenoord 0-5 (0-3)

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties