MATCHDAY! Feyenoord ontvangt NEC in De Kuip

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt NEC in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord ontvangt vanavond NEC in een uitverkochte Kuip voor een midweekse speelronde. De Rotterdammers kunnen drie punten uitlopen op PSV, nadat de Eindhovenaren gisterenavond met 1-0 verloren van FC Emmen. Het duel tegen NEC begint vanavond om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot speelde een prima eerste uur in De Klassieker tegen Ajax (1-1), maar deelde uiteindelijk wel de punten met de Amsterdammers. Een tegenvallend resultaat, zo zal Feyenoord zelf hebben gedacht. Zeker ook met het oog op de resultaten van de concurrenten in hetzelfde weekend: AZ won in eigen huis van Fortuna Sittard (3-1), terwijl PSV te sterk was voor Vitesse (1-0). De ploeg van Ruud van Nistelrooij liet gisterenavond wel dure punten liggen op bezoek bij FC Emmen (1-0 verlies), waardoor Feyenoord drie punten kan uitlopen. AZ speelt vanavond om 18.45 uur een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Slot is tevreden over het fysieke werk dat werd verricht in De Klassieker. ''Daar hebben onze supporters ook een belangrijke rol in gehad'', zei de trainer, die vanavond hoopt op soortgelijke steun. ''Zij kunnen tegen NEC opnieuw van grote waarde zijn voor ons, misschien nog wel meer dan afgelopen zondag. Met NEC treffen we een ploeg die dit seizoen al vaak heeft aangetoond dat ze moeilijk te verslaan zijn. Onze uitdaging is om het beter te doen dan in de eerste seizoenshelft. Na het gelijkspel in Nijmegen eerder dit seizoen (1-1, red.) hebben we daar woensdagavond gelijk de kans voor.''

Slot heeft weinig reden tot wisselen vanavond. Quilindschy Hartman en Mats Wieffer maakten een uitstekende indruk in De Klassieker en blijven daarom staan. Feyenoord kan ook beschikken over nieuwkomer Neraysho Kasanwirjo. De centrale verdediger is fit en inzetbaar voor de stadionclub. Kasanwirjo kwam afgelopen week over voor een bedrag van 1.5 miljoen euro dat door bonussen kan oplopen naar 2 miljoen euro.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymanski, Kokcu; Jahanbakhsh, Danilo, Paixao.

NEC
De Nijmegenaren zijn dit seizoen moeilijk te verslaan. De ploeg van trainer Rogier Meijer speelde liefst tien keer gelijk, won vier keer en moest drie keer een nederlaag incasseren. De laatste verliespartij dateert van 30 oktober, toen PSV met 3-0 te sterk was. Sindsdien werd er drie keer gewonnen (0-1 van SC Cambuur, 6-1 van RKC Waalwijk en 3-1 van FC Emmen) en twee keer gelijkgespeeld (1-1 tegen Ajax en 0-0 tegen Vitesse). NEC staat op de negende plaats in de Eredivisie, op slechts vier punten afstand van de plek dat aan het einde van het seizoen goed is voor de play-offs om Europees voetbal.

Meijer heeft De Klassieker uitvoerig bekeken. ''Het was een wedstrijd met een enorm hoge intensiteit, maar niet zo veel goed voetbal. Ik zag wel wat Feyenoord goed kan: het spel zonder bal. Jagen, onder druk zetten en het afdwingen van fouten bij de tegenstander. Dat was imponerend om te zien. Als je dat doortrekt naar ons, dan zullen we het heel goed moeten doen om onder die druk uit te voetballen.''

''Ik denk dat we de spelers hebben die dat kunnen, maar we zullen woensdag zien of we dat ook op dát niveau kunnen.'' De trainer heeft vertrouwen in een goed resultaat in De Kuip. ''Ik verwacht dat we kunnen laten zien wat we de afgelopen weken ook hebben getoond. Dan moet je wel durven voetballen, anders hoef je er niet naartoe.''

Vermoedelijke opstelling NEC
Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Proper, Duelund; Tavsan, Dimata, Cissoko.

Historie
2021/22 Feyenoord – NEC 5-3 (2-2)
2016/17 Feyenoord – NEC 4-0 (2-0)
2015/16 Feyenoord – NEC 1-0 (0-0)
2013/14 Feyenoord – NEC 5-1 (2-1)
2012/13 Feyenoord – NEC 5-1 (2-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties