MATCHDAY! Feyenoord moet uitlopen op concurrentie in Enschede

MATCHDAY! Feyenoord moet uitlopen op concurrentie in Enschede

Het is weer matchday! Feyenoord reist vandaag af naar Enschede waar het speelt tegen FC Twente. Het is een belangrijk duel: het verschil op de ranglijst tussen de Rotterdammers en de Tukkers bedraagt slechts zes punten, waardoor de ploeg van Arne Slot bij een overwinning ontzettend goede zaken doet. De wedstrijd FC Twente – Feyenoord wordt voor het eerst sinds vijf jaar weer met publiek gespeeld. Het duel in de Grolsch Veste begint vandaag al om 12.15 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers lieten vorige week twee punten liggen tegen nummer vijf Ajax (1-1), maar doordeweeks werd wel kinderlijk eenvoudig gewonnen van NEC (2-0). Een rode kaart op slag van rust voor Iván Márquez betekende meteen het einde van de wedstrijd, daar de Nijmegenaren in het tweede bedrijf louter tegenhielden en niet tegen een zware nederlaag wilden aanlopen. Dat lukte de ploeg van Rogier Meijer uiteindelijk, want met 2-0 viel de schade nog enigszins mee. Feyenoord zag Ajax op zijn beurt wederom punten verspelen (1-1 tegen VC Volendam), terwijl PSV gisterenavond met 2-0 won van Go Ahead Eagles. Nummer twee AZ deelde de punten met FC Utrecht (5-5), waardoor Feyenoord de voorsprong op de Alkmaarders vanmiddag kan vergroten naar vier punten.

Slot was vrijdagmiddag zeer complimenteus over zijn aanvoerder, Orkun Kökcü. ''Orkun heeft zich op heel veel punten ontwikkeld. Hij is aan de bal beter geworden, zonder bal beter geworden en hij is nog dominanter aanwezig in het veld. Hij kan mentaal op sommige momenten nog een klein stapje maken, maar het zou gek zijn als er helemaal geen ruimte is voor verbetering. Wat ik bedoel met mentaal een stapje maken? Dat is niet zo ingewikkeld. Hoe ga je om met teleurstelling? Niet zozeer met het verliezen van een wedstrijd, maar ook momenten in de wedstrijd als je een bal wel of niet krijgt. Of als eigen bal niet aankomt. Dat soort momenten, daar vind ik dat hij zich al enorm in heeft verbeterd.''

Santiago Gimenez begon tegen NEC in de punt van de aanval, maar de verwachting is dat Danilo vanmiddag weer zal starten. Javairô Dilrosun speelde een prima wedstrijd tegen de Nijmegenaren en mag daardoor blijven staan. Dat betekent dat Alireza Jahanbakhsh wederom op de bank begint. Mats Wieffer krijgt opnieuw de voorkeur boven Quinten Timber.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Dilrosun, Danilo, Paixão.

FC Twente
De ploeg van Ron Jans is aan een uitstekend seizoen bezig. De Tukkers staan op de vierde plaats, op zes punten afstand van Feyenoord. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er drie gelijkgespeeld (1-1 tegen Sparta Rotterdam, 0-0 tegen Ajax en 2-2 tegen Vitesse) en twee keer gewonnen (2-0 tegen FC Emmen en FC Utrecht). De laatste competitienederlaag dateert van 9 oktober, toen Feyenoord met 2-0 te sterk was. Jans kijkt uit naar de wedstrijd van vanmiddag, zo gaf de oefenmeester vrijdag aan in een persmoment.

''Ik denk dat we ons kunnen meten met Feyenoord en dat willen we zondag laten zien'', begon Jans. Afgelopen week werd er nog teleurstellend gelijkgespeeld tegen Vitesse door FC Twente. ''Het niveau dat we daar haalden, was niet genoeg. Tegen Feyenoord moet dat beter. We moeten kritisch kijken naar de dingen waar we invloed op hebben.''

''In de wedstrijd in De Kuip kregen we voor rust ook onze mogelijkheden. De rode kaart vlak voor rust was beslissend'', ging de trainer verder. ''Feyenoord is een ploeg die niet zo makkelijk te verslaan is, maar het kan wel. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn de laatste jaren altijd spannend geweest. Ik denk dat het zondag een heel mooie, intense wedstrijd kan gaan worden. Ik verheug me erop, zeker met ons publiek erachter.'' Robin Pröpper liet zich in de wedstrijd tegen Vitesse nog voor de zekerheid wisselen door wat pijntjes, maar de aanvoerder is fit genoeg om vanmiddag te beginnen. Wout Brama ontbreekt. (Oud-)Feyenoord-targets Mees Hilgers en Ramiz Zerrouki staan aan de aftrap.

Vermoedelijke opstelling FC Twente
Unnerstall; Sempstad, Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Sadilek, Vlap; Cerny, Van Wolsfwinkel, Misidjan.

Historie
2021/22 FC Twente – Feyenoord 0-0 (0-0)
2020/21 FC Twente – Feyenoord 0-0 (0-0)
2017/18 FC Twente – Feyenoord 1-3 (1-1)
2016/17 FC Twente – Feyenoord 0-2 (0-0)
2015/16 FC Twente – Feyenoord 0-1 (0-1)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties