MATCHDAY! Feyenoord hervat competitie in de eigen Kuip tegen Vitesse

MATCHDAY! Feyenoord hervat competitie in de eigen Kuip tegen Vitesse

Het is weer matchday! Na de succesvolle interlandperiode voor onder andere het Nederlands Elftal, waarbij een EK-ticket zo goed als zeker werd binnengehaald, neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen Vitesse. De wedstrijd zal zaterdagavond om 21:00 worden afgetrapt, en is live te volgen op ESPN 2 en via het liveblog op FR12.nl.

De wedstrijd van vanavond zal onder leiding staan van scheidsrechter Bas Nijhuis. Van hem weten we dat hij vaak laat doorspelen. Zodoende trok de 46-jarige arbiter in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen nog geen rode kaart en zeventien gele kaarten. De Enschedeër zal vanuit Zeist geassisteerd worden door Stan Teuben, de VAR.

Feyenoord
Na acht gespeelde wedstrijden is Feyenoord nog altijd ongeslagen in de Eredivisie. De afgelopen zes duels in de competitie werden door de Rotterdammers allemaal gewonnen. Tot nu toe hebben de mannen van Arne Slot maar liefst achtentwintig doelpunten gescoord. Hiervan werden er twaalf gemaakt door topscorer Santiago Gimenez. Op de ranglijst vult Feyenoord plek vier in, achter Twente, AZ en koploper PSV. De Eindhovenaren spelen vanavond tegen Fortuna Sittard.

Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Calvin Stengs keerden afgelopen week terug bij Feyenoord na een succesvolle interlandperiode bij Oranje. Ondanks een verliespartij tegen Frankrijk, werd een EK-ticket zo goed als zeker binnengehaald door een late overwinning bij Griekenland. Vooral de linksback werd geprezen om zijn spel. "Voor de een weegt het shirt van Oranje zwaarder dan voor een ander, wat Quilindschy liet zien was erg goed", stelde bondscoach Ronald Koeman.

In de wedstrijd tegen Vitesse beschikt coach Slot weer over doelman Justin Bijlow; ''Justin gaat morgen starten. Daar is hij natuurlijk erg blij mee. Ik heb er nooit een geheim gemaakt dat hij voor mij de eerste doelman van Feyenoord is.'' Ook spits Santiago Giménez zal zo goed als zeker vanaf de eerste minuut in het veld staan. De Mexicaan keerde donderdag pas terug na een interlandperiode in Amerika, maar heeft geen last van de jetlag en de trainer van Feyenoord zag een scherpe spits op de training voorafgaand aan het duel tegen Vitesse. ''Hij zal normaal gezien morgen starten", vertelt Slot.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Giménez, Paixão.

Vitesse
Vanavond zal de nummer elf van de eredivisie zijn opwachting gaan maken in de Kuip, Vitesse. De ploeg van Phillip Cocu beleefde tot nog toe geen geweldige seizoenstart. De Arnhemmers wisten twee keer te winnen, tegen FC Volendam en aartsrivaal NEC Nijmegen, en een keer gelijk te spelen. Voor de rest werd alles verloren.

Cocu heeft lovende woorden over voor Feyenoord: ''Zij spelen goede wedstrijden, hebben veel individuele kwaliteit en zijn vaak ijzersterk in de eigen Kuip. Het wordt erg lastig, maar we lopen niet weg voor een uitdaging.'' Bij Feyenoord-huurling Ramon Hendriks probeert de oefenmeester zoveel mogelijk informatie te verzamelen om erachter te komen wat de beste manier is om Gimenez een lastige wedstrijd te geven. ''Ik stond natuurlijk vaak tegenover hem bij trainingen'', vertelt Hendriks. ''Hij is erg slim en past zijn loopacties aan op de verdedigers tegen wie hij speelt. Hij weet ook exact wanneer hij dicht bij het doel moet staan of juist moet inzakken. Ik heb natuurlijk wel mijn ideeën over hoe ik hem moet afstoppen, maar die ga ik nu niet verklappen, haha.''

Vermoedelijke opstelling Vitesse
Room; Arcus, Oroz, Isimat-Mirin, Hendriks; Meulensteen, van Ginkel. Kozlowski; Manhoef, Persson, De Regt.

Historie
2022/2023: Feyenoord- Vitesse (0-1)
2021/2022: Feyenoord- Vitesse (0-1)
2020/2021: Feyenoord- Vitesse (0-0)
2018/2019: Feyenoord- Vitesse (2-1)
2017/2018: Feyenoord- Vitesse (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord hervat competitie in de eigen Kuip tegen Vitesse
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties