MATCHDAY! Europese campagne gaat verder in Polen

MATCHDAY! Europese campagne gaat verder in Polen

Het is weer matchday! De heenwedstrijd in de achtste finale van de Europa League staat vanavond op het programma voor Feyenoord. Het belangrijke duel met Shakhtar Donetsk, dat in Warschau wordt gespeeld, begint vanavond om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN, Veronica en het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Het is de eerste Europa League-wedstrijd voor de ploeg van Arne Slot sinds het geweldige duel met Lazio (1-0) van begin november. In een knotsgekke poule met ook FC Midtjylland en Sturm Graz eindigden alle ploegen op acht punten. Uiteindelijk kroonde Feyenoord zich tot groepswinnaar dankzij de overwinning op de Italianen, waardoor het de tussenronde van de Europa League mocht overslaan. Ajax en PSV sneuvelden in die ronde, waardoor Feyenoord de Nederlandse eer hoog moet houden in Europa.

Slot gaf gisterenavond op de persconferentie tussen de regels aan dat hij misschien wel spelers gaat sparen tegen Shakhtar. ''Dat zit hem niet in het feit dat je denkt aan de volgende wedstrijden die wij belangrijker vinden. Het zit hem in het feit dat spelers wellicht tegen hun grenzen aan het lopen zijn. Wie? Als je het niet erg vindt was ik dat niet van plan om te vertellen. Ik wil eerst weten hoe de jongens door de training van vanavond (gisterenavond, red.) heen komen. Vanavond (gisterenavond, red.) overleggen we even met de medische staf hoe het met de pijntjes en met de belasting van sommige spelers is. Dat kan gevolgen hebben voor de opstelling, maar dat kan ook gevolgen hebben voor het moment dat je gaat wisselen. We spelen in een dag of tien vier wedstrijden, dus dan is het niet uitgesloten dat jongens er eerder uitgaan en frisse jongens terugkomen.''

De oefenmeester van de Rotterdammers gaf alvast prijs dat Sebastian Szymański vanavond gaat starten. De Poolse middenvelder moest de afgelopen weken aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure, maar maakte afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-0) alweer zijn rentree. Szymański zal de plek op het middenveld gaan overnemen van Javairô Dilrosun, die daardoor weer naar de aanval lijkt te verhuizen. De buitenspeler lijkt samen met Oussama Idrissi de flanken te gaan bespelen. Santiago Gimenez is de spits van dienst.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Shakhtar Donetsk
De Oekraïners eindigden als derde in een Champions League-groep met Real Madrid, RB Leipzig en Celtic. Shakhtar wist Real in eigen huis op een 1-1 gelijkspel te houden, maar kon dus niet voorkomen dat het afzakte naar de Europa League. In de tussenronde van dat toernooi werd het gekoppeld aan Stade Rennes. Na een 2-1 overwinning en een 2-1 nederlaag tegen de Fransen moest een penaltyserie de winnaar bepalen. Dat werd dus Shakhtar, die de serie met 4-5 won. In de Premjer-Liha, de Oekraïense competitie, werden de laatste drie wedstrijden gewonnen. Afgelopen weekend was Shakhtar met 0-7 te sterk voor nummer acht Metalist.

Igor Jovićević, de trainer van Shakhtar, heeft Feyenoord uitvoerig geanalyseerd de afgelopen tijd. De Oekraïners kunnen alleen niet beschikken over Yukhym Konoplya, Bogdan Mykhaylichenko, Valeriy Bondar, Eduard Kozik en Mykola Matvienko. Jovićević blijft daar nuchter onder en heeft vertrouwen in de spelers die beschikbaar zijn. ''Zelfs met die spelers was het een zware wedstrijd geworden. Feyenoord is goed georganiseerd, maar dat zijn wij ook. Zij hebben op iedere positie een hele goede speler'', vervolgde de trainer, die de afgelopen periode meerdere wedstrijden van Feyenoord heeft gezien. ''Ze zijn heel ambitieus, zelfverzekerd en stralen kracht en vertrouwen uit. Maar wij hebben dat ook. En ik geloof niet in het individu. Ik geloof in onze teamgeest. We kennen ook hun zwakke punten. Ik heb veel vertrouwen in mijn team. Zij zijn favoriet, maar als iedereen zijn niveau haalt, wordt het ook voor hen een moeilijke wedstrijd.''

Vermoedelijke opstelling Shakhtar Donetsk
Trubin, Petryak, Matvienko, Rakitskiy, Taylor; Stepanenko, Sudakov, Bondarenko; Zubkov, Kryskiv, Traoré

Programma
18:45 | Union Berlin – Union Sint-Gillis
18:45 | Bayer Leverkusen – Ferencvarosi
18:45 | AS Roma – Real Sociedad
18:45 | Sporting Portugal – Arsenal
21:00 | Juventus – SC Freiburg
21:00 | Manchester United – Real Betis
21:00 | Sevilla – Fenerbahçe
21:00 | Shakhtar Donetsk – Feyenoord

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties