Manschot fluit FC Groningen - Feyenoord; Makkelie lijkt Klassieker te krijgen

Manschot fluit FC Groningen - Feyenoord; Makkelie lijkt Klassieker te krijgen

Jeroen Manschot is komende zondag de scheidsrechter als Feyenoord op bezoek gaat bij FC Groningen. Dat maakte de KNVB maandagavond bekend. Hij wordt ondersteund door grensrechters Freek Van Deursen en Murat Küçükerbir, vierde official Laurens Gerrets en VAR Sander van der Eijk.

Het is al de derde keer dit seizoen dat Feyenoord met Manschot te maken krijgt. Hij floot eerder de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles-uit (3-4) en SC Cambuur-thuis (1-0). In totaal had Manschot dit seizoen de leiding over 13 wedstrijden, die 43 gele kaarten, 1 rode kaart en 6 penalty's opleverden.

Feyenoord - PEC Zwolle
Voor de focus op het duel in Groningen kan, speelt Feyenoord donderdagavond eerst in de eigen Kuip de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. Afgelopen week werd al bekend dat dat duel onder leiding zal staan van scheidsrechter Pol van Boekel.

Feyenoord - Ajax
Wie de Klassieker op 22 januari zal fluiten, wordt uiteraard pas volgende week bekendgemaakt. Toch denkt clubwatcher Mikos Gouka dat die aanstelling nu al in te vullen is. Het is namelijk gebruikelijk dat scheidsrechters niet dezelfde clubs kort na elkaar fluiten. Van de 'topscheidsrechters' komt alleen Danny Makkelie Feyenoord en Ajax deze weken niet tegen, waardoor het volgens Gouka aannemelijk is dat hij over twee weken de leiding zal krijgen over de topper in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties