Manchester United verkoopt Chong; Özyakup naar Sittard

Manchester United verkoopt Chong; Özyakup naar Sittard

Tahith Chong is geen speler meer van Manchester United. De Engelse grootmacht heeft de oud-Feyenoorder verkocht aan Birmingham City, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Chong speelt ook aankomend seizoen in de Championship. Details over zijn transfer zijn nog niet bekend gemaakt.

Chong kwam afgelopen seizoen al uit op huurbasis voor Birmingham City en maakt nu dus definitief de overstap. De 22-jarige buitenspeler werd afgelopen zomer ook nog gelinkt aan een overstap naar Feyenoord. De Rotterdammers werden echter nooit concreet voor de oud-jeugdspeler.

Chong heeft zestien wedstrijden voor het eerste elftal van Manchester United achter zijn naam staan, maar kon nooit een onuitwisbare indruk maken op Old Trafford. Vanaf de zomer van 2020 werd de aanvaller verhuurd aan Werder Bremen, Club Brugge en dus Birmingham City.

De aanvaller maakte in april 2016 de overstap vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord naar United, omdat hij teleurgesteld was over het feit dat er geen plan voor hem lag in Rotterdam. Chong verliet de Rotterdammers op zestienjarige leeftijd en was op dat moment een van de grootste talenten in Nederland.

Oguzhan Özyakup terug in Nederland
Oguzhan Özyakup keert terug in de Eredivisie. De oud-Feyenoorder maakt transfervrij de overstap naar Fortuna Sittard. De 29-jarige middenvelder heeft een contract getekend tot medio 2024 en stond hiervoor onder contract bij Besiktas. Bij de Turkse club liep zijn contract af en nu wordt hij ploeggenoot van Cole Bassett.

Özyakup speelde de afgelopen tien seizoenen in de Turkse competitie voor Besiktas en werd tussentijds nog eens verhuurd aan Feyenoord. Bij de Rotterdamse club was de aanvallende middenvelder direct trefzeker tegen FC Emmen. Vanwege de coronacrisis bleef zijn inbreng voor Feyenoord beperkt tot twee wedstrijden.

Lees meer over
Tahith Chong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties