Update | Timber verkocht Koeman een 'nee'

Update | Timber verkocht Koeman een 'nee'

Bondscoach Ronald Koeman heeft ervoor gekozen om Ian Maatsen alsnog op te roepen voor het Nederlands Elftal. De linksback is de vervanger van Frenkie de Jong die geblesseerd moest afhaken vanwege een enkelblessure. Na afloop van de oefenwedstrijd tegen IJsland meldde Koeman dat Quinten Timber geen optie was omdat hij niet fit is.

Timber werd door diverse analisten aangemerkt als logische vervanger voor De Jong. Koeman zag het echter niet zitten vanwege zijn fitheid. Zijn management heeft echter laten weten dat er volop contact is geweest met het Nederlands Elftal. De middenvelder van Feyenoord werkte maandagochtend nog een trainingssessie af op trainingscomplex 1908.

''Quinten is fit horen we net. Wij horen via zijn management dat hij volop in training is en dat er al heel veel contact is geweest met Oranje de afgelopen dagen. En dat er op korte termijn uitsluitsel wordt gegeven'', vertelt verslaggever Wytse van der Goot maandagavond bij het praatprogramma Rondo. Koeman heeft kort daarna besloten om Maatsen op te roepen en Timber thuis te laten.

Update | Timber verkocht Koeman een 'nee'
De berichtgeving van Wytse van der Goot staat haaks op het nieuws van De Telegraaf. De krant meldt dat de middenvelder van Feyenoord persoonlijk tegen bondscoach Ronald Koeman heeft aangegeven niet te kunnen spelen op het EK in Duitsland.

Koeman heeft maandagmiddag direct na het nieuws over het afhaken van Frenkie de Jong contact opgenomen met Timber. De Feyenoorder antwoordde direct met een 'nee' op de vraag of hij beschikbaar is voor het eindtoernooi. De middenvelder is wel in training, maar nog lang niet wedstrijdfit. Timber bereidt zich voor op het nieuwe seizoen met Feyenoord.

Update | Management Timber laat van zich horen
Koeman heeft inderdaad een poging gedaan om Timber bij het Nederlands Elftal te halen. De berichtgeving van Wytse van der Goot wordt ontkracht door zijn management. De journalist meldde dat Timber fit genoeg is om deel te nemen aan het EK in Duitsland, maar dit klopt niet. Timber moet de komende weken nog herstellen en kan naar verluidt fit aansluiten tijdens de voorbereiding met Feyenoord op het nieuwe seizoen.

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties