Malacia: "We zijn niet voor niets Feyenoord"

Malacia: "We zijn niet voor niets Feyenoord"

Tyrell Malacia genoot van de 2-1 zege van Feyenoord op Atlético Madrid. In een bikkelhard oefenduel werd de linksback zelf het slachtoffer van een natrappende Yannick Carrasco, maar wisten de Rotterdammers de gefrustreerde Madrilenen toch nóg gefrustreerder terug naar Spanje te sturen.

"Je wil altijd winnen, het maakt niet uit in wat voor wedstrijd", zei Malacia na afloop tegenover het clubkanaal van Feyenoord. "In de rust zei de trainer ook: dit is een ploeg die er niet van houdt om te verliezen, dus je weet dat je in de tweede helft een felle ploeg tegenover je krijgt. Dan moet je gewoon je mannetje staan."

Dat deden Malacia en zijn ploeggenoten zestig minuten lang, tot zij naar de kant gingen en een jeugdiger elftal binnen de lijnen kwam. "Ook zij hebben alles gegeven. Dan wordt het 1-1, maar wij zijn niet voor niets Feyenoord. De Kuip staat negentig minuten plus extra tijd achter je. Dan moet je dat als speler aanvoelen en hetzelfde teruggeven. Dan zie je dat we zo alsnog de goal maken. Dat is lekker."

Opstootje
Malacia kreeg zelf ook te maken met de felheid van Atlético. Tegen het einde van de eerste helft omspeelde de back Yannick Carrasco, die daar niet van gediend was, natrapte en met rood van het veld moest. "Ik maak me daar niet zo druk over", zei Malacia na afloop. "Het is gebeurd."

"Ik moest me ook even een klein beetje inhouden", vervolgde hij over het moment zelf. "Hij trapt mij na, de grens staat erbovenop en geeft aan dat het een overtreding is. Daarna duwt hij mij nog. Orkun was er gelijk bij en duwt hem weg. Daarna ging het heel snel, stond iedereen erbij en dan moet je gewoon je mannetje staan."

Dat deden onder meer Kökcü en Justin Bijlow, die er direct bovenop stonden. "Justin kwam er vanuit zijn goal gelijk bij staan. We zijn jongens uit de jeugd en hebben elkaars back altijd", aldus Malacia.

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties