Malacia overtuigt bij winnend Manchester United

Tyrell Malacia heeft zijn visitekaartje afgegeven bij Manchester United. De 23-jarige Feyenoorder begon bij de Engelse grootmacht in de basis in de kraker tegen Liverpool op Old Trafford. Malacia kreeg de voorkeur boven international Luke Shaw en kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Manchester United kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Jadon Sancho. In de tweede helft was het Marcus Rashford die het net wist te vinden. Tien minuten voor tijd deed Mohammed Salah nog wat terug voor Liverpool, maar hij kon een 2-1 nederlaag verder niet voorkomen. Malacia speelde sterk tegen de international van Egypte. Supporters zijn op sociale media lovend over zijn optreden.

Malacia werd door de Engelse media beoordeeld met een dikke voldoende. Net als Sky Sports beoordeelde Manchester Evening News zijn wedstrijd met een 8. ''Een bemoedigend basisdebuut, waarin hij de soms opspelende zenuwen overwint en het vertrouwen heeft om spelhervattingen voor zijn rekening te nemen. Dapper en gedurfd verdedigd'', luidde het rapport van de gewezen Feyenoorder.