Malacia over WK: ''Vertrouwen dat ik mijn plek weet te behouden''

Malacia over WK: ''Vertrouwen dat ik mijn plek weet te behouden''

Tyrell Malacia maakte dinsdag zijn officieuze debuut voor Manchester United in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen aartsrivaal Liverpool. De inmiddels oud-Feyenoorder geniet met volle teugen van zijn eerste weken in dienst van The Red Devils en gaat er vanuit dat hij zijn plek in de selectie van Oranje gaat behouden.

''Je wil wedstrijden altijd winnen, helemaal als je tegen Liverpool speelt. In deze duels gaat het erom dat je fit wordt. Dat is dus ook een plus voor ons. Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt en dat we daarbij gewonnen hebben. Ik heb al het gevoel dat ik hier thuis ben bij United. Daar hebben de mensen van de club me ook bij geholpen'', zegt Malacia in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De linksback valt direct in de smaak bij de United-fans met zijn brede glimlach. ''Het is geweldig om hier te zijn, dit shirt te mogen dragen en met mijn medespelers op het veld te staan'', zegt hij daarover. ''Natuurlijk is het een groot verschil, maar dit wilde ik mijn hele leven al. Hier heb ik ook hard voor gewerkt. En nu moet ik nog harder werken. Ik kan niet wachten tot de Premier League van start gaat.''

Malacia heeft vóór zijn stap naar Manchester United geen gesprek gehad met Louis van Gaal. De bondscoach geeft wel vaker advies over transfers aan internationals, maar heeft dat bij de Rotterdammer dus niet gedaan. ''Ik heb er wel vertrouwen in dat ik mijn plek voor het WK weet te behouden, maar het is uiteindelijk aan de bondscoach om dat te beslissen.'' Wel heeft Malacia met Robin van Persie gesproken. ''Dat ging vooral over zijn tijd in de Premier League. Hij had een aantal mooie herinneringen en goede verhalen.''

De concurrentie op de linkerflank van de verdediging is fors op Old Trafford, realiseert Malacia zich. ''Dat betekent dat je hard moet werken en jezelf moet laten zien tijdens trainingen. Ik heb, zoals altijd, vertrouwen in die uitdaging. Ik denk dat ik defensief goed ben, kan aanvallen en een sterke spirit heb. Mijn techniek is goed. Ik wil dus defensief mijn mannetje staan en misschien wel assists geven, maar vooral ook mijn energie toevoegen aan de ploeg.”

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties