Malacia nog niet tevreden: ''Dit is pas de halve finale''

Malacia nog niet tevreden: ''Dit is pas de halve finale''

Tyrell Malacia is nog niet tevreden met de bereikte halve finale. De eindwinst is het enige dat telt, vindt de linksback. Hij blikt op de persconferentie terug op de historische wedstrijd in Praag.

''Je weet waarvoor je speelt. Er staat heel veel gezonde spanning op. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet'', begint Malacia bij RTV Rijnmond. ''Ze waren aan ons gewaagd, alleen ik denk dat wij wel meer individuele kwaliteiten hebben. Dan moeten we het onszelf uiteindelijk niet te moeilijk maken. Ik denk dat we als team altijd goed kunnen reageren op tegenslagen. Dat hebben we vanavond laten zien.''

De druk stond er vanavond goed op. De verwachtingen waren hoog en dat leken de spelers ook te merken. De eerste drie doelpunten kwamen voort uit individuele fouten. ''Het was gezonde spanning. Dat moet er altijd zijn. Het geeft je extra scherpte, focus en een boost. Dat hebben we zeker nodig in dit soort wedstrijden.'' Dat de Rotterdammers nu in de halve finale van de Conference League staan is nog niet genoeg, vindt de linksback.

''Ik ben zeker nog niet tevreden. Dit is pas de halve finale. We hebben nog niets gewonnen. Of dat ook in de groep heerst? Ja, zeker. We denken nog niet aan Marseille. Volgende week staat er alweer een wedstrijd op het programma en pas daarna kunnen we verder kijken'', vervolgt Malacia. De saamhorigheid in de groep was de sleutel tot het succes in Praag. ''Ook als het even minder ging pepten we elkaar op. De jongens die erin kwamen gaven alles, dat tekent ons team.''

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties