Makaay steunt Bijlow: ''Het is kort door de bocht''

Makaay steunt Bijlow: ''Het is kort door de bocht''

Roy Makaay en Mario Been gaan niet mee in de kritische geluiden op Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord maakte vorige week een fout bij de gelijkmaker tegen NEC, en mede daardoor spreken de statistieken niet in het voordeel van Bijlow. Oud-topspits Makaay heeft geen enkele reden om te twijfelen aan de doelman van de stadionclub.

"Ik heb hem in de Champions League een aantal uitstekende wedstrijden zien keepen," reageert de oud-spits van Feyenoord in gesprek met ESPN. "Iedere keeper maakt weleens een fout, en vorige week maakte hij er een. Het is voor hem te hopen dat hij nu fit blijft en stapje voor stapje weer het niveau kan bereiken dat we allemaal van hem kennen. Het is kort door de bocht om iemand af te rekenen op één foutje."

Been zag ook dat het afstandsschot van Magnus Mattsson geen gemakkelijke bal was om te keren. "Het was ook een lastige bal van die Mattsson; hij raakte hem een beetje half, en op het laatst zag je de bal wegdraaien. Bijlow gaf zelf toe dat een keeper met zijn kwaliteiten zulke ballen moet kunnen stoppen. Fouten gebeuren bij keepers, maar hij heeft al talloze geweldige wedstrijden gekeept."

Gernot Trauner
Tegen Vitesse start Trauner gewoon in de basis bij Feyenoord. Trainer Arne Slot houdt geen rekening met de bekerwedstrijd van aankomende week tegen PSV. De Oostenrijker heeft moeite met meerdere wedstrijden in één week. "De competitie is het allerbelangrijkste voor Feyenoord," oordeelt Been. "Tweede worden is een must. Ik begrijp de keuze wel dat Slot vandaag zijn sterkste opstelling wil laten spelen en een signaal wil afgeven dat hij de competitie als het allerbelangrijkste beschouwt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties