Lof voor spelbepaler Kökcü: "Van dat soort spelers zijn er niet veel"

Lof voor spelbepaler Kökcü: "Van dat soort spelers zijn er niet veel"

Feyenoord leed dit weekend puntverlies en speelde geen grootse wedstrijd, maar toch werd er één speler opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Marcel Peeper, oud-speler van onder meer FC Twente, Sparta, FC Groningen en Oranje (1 interland) stelde dat elftal samen en was onder de indruk van Orkun Kökcü.

"Orkun Kökcü is de spelbepaler van Feyenoord en dicteert eigenlijk het hele spel", zag Peeper ook tegen Groningen. "Hij heeft rust aan de bal en het vermogen om medespelers weg te steken en voor het doel te zetten met splijtende passes. Hij kan zelf ook scoren en hard de duels aangaan als het moet. Dat maakt hem vrij compleet en van dat soort spelers heb je er niet zoveel."

Kökcü was de enige Feyenoorder in het elftal, waar namens tegenstander FC Groningen verdedigers Neraysho Kasanwirjo en Björn Meijer erin stonden.

Elftal van de Week:
Maduka Okoye (Sparta); Yukinari Sugawara (AZ), Leeroy Owusu (Willem II), Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen), Björn Meijer (FC Groningen); Orkun Kökcü, Adam Maher (FC Utrecht), Joey Veerman (PSV); Virgil Misidjan (FC Twente), Sébastien Haller (Ajax), Jesper Karlsson (AZ)

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties