Feyenoord Vrouwen 1 wint tweede Rotterdamse stadsderby in extremis

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de tweede Rotterdamse stadsderby winnend afgesloten. Excelsior Rotterdam werd met 3-2 verslagen. Het beslissende doelpunt, dat van de voet van Maxime Bennink kwam, viel pas vlak voor tijd. Door deze benauwde overwinning houdt Feyenoord aansluiting met de top in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

De wedstrijd op Varkenoord begon met een speciale mijlpaal. Voor het eerst in veertien weken mocht er namelijk weer publiek aanwezig zijn bij een wedstrijd van Feyenoord Vrouwen 1. Alle beschikbare kaarten, een derde van de totale capaciteit, waren binnen een paar dagen uitverkocht.

De start van de tweede Rotterdamse stadsderby moest met een kwartier uitgesteld worden, omdat Excelsior naar Varkenoord waren gekomen met een tenue dat te veel op dat van Feyenoord leek. Nadat er nieuwe shirts geregeld waren voor de bezoekers kon er met enige vertraging afgetrapt worden.

Fel
Feyenoord Vrouwen 1 zette op het veld vanaf het begin de lijn door die de afgelopen weken ingezet was. De ploeg van Danny Mulder begon fel en scherp aan de derby en zette de vrouwen van Excelsior vol onder druk. Dit betaalde zich uit. Al in de zesde minuut belandde een prachtige steekpass van Kim Hendriks bij Maxime Bennink, die de bal strak voor de goal bracht. Romée van de Lavoir kon simpel binnentikken en daarmee haar zesde doelpunt van het seizoen noteren.

Het opportunistische spel van de thuisploeg was een genot voor het aanwezige publiek, maar niet altijd zonder risico. Excelsior kon een paar keer gevaarlijk worden uit de counter, maar stuitte telkens op Feyenoord-keeper Jacintha Weimar. In minuut 36 verdubbelde Maxime Bennink de score en zette daarmee de 2-0 ruststand op het bord.

Tweede helft
In de tweede helft was het Excelsior dat brutaal het initiatief nam. Feyenoord leek zich even geen raad te weten met de speelstijl van de bezoekers, wat leidde tot een rommelige fase. Een half uur voor tijd wist Excelsior-aanvaller Sabrine Ellouzi van dichtbij het net te vinden, waardoor de marge weer teruggebracht was naar één. Vlak voor tijd leek het mis te gaan voor Feyenoord. Excelsior maakte gelijk via Piqué en leek een punt over te houden aan de confrontatie. Amper een minuut daarna, vlak voor het einde van de reguliere speeltijd, maakte Maxime Bennink echter haar tweede van de avond en een belangrijke winnende goal. Eindstand: 3-2

5' | 1-0 | Van de Lavoir
36' | 2-0 | Bennink
66' | 2-1 Ellouzi
88' | 2-2 | Pique
90' | 3-2 | Bennink