Feyenoord Onder 21 wint in blessuretijd van ADO Den Haag Onder 21

Feyenoord Onder 21 heeft in blessuretijd de wedstrijd tegen ADO Den Haag over de streep getrokken. Ilyas el Moussaoui maakte eerst de bevrijdende 4-3, waarna Ezequiel Bullaude ook nog de 5-3 verzorgde.

De ploeg van trainer Melvin Boel schoot uit de startblokken en had maar acht seconden nodig om tot scoren te komen. Spits Nesto Groen zette fel druk op de keeper na de aftrap van de bezoekers, snoepte hem de bal af en maakte de openingstreffer in een leeg doel. In de elfde minuut was het ook raak voor Jaden Slory. De vleugelaanvaller werd op magistrale wijze weggestuurd door linksback Quilindschy Hartman en wipte de bal knap over ADO-keeper David van de Riet: 2-0.

Ondanks de droomstart kantelde het spelbeeld. In de 25ste minuut van de wedstrijd greep ADO Den Haag O21 het momentum. De bezoekers speelden hun eerste aanval van de wedstrijd knap uit en maakten de aansluitingstreffer. Nog geen twee minuten later lag zelfs de 2-2 erin, een stand die tot de pauze op het scorebord bleef staan.

Na rust voerde trainer Boel een aantal tactische wijzigingen door. Beide ploegen wisselden kansen af, totdat Feyenoord O21 in de 61ste minuut toesloeg. Invaller Leo Sauer stond twintig seconden in het veld toen de Slowaak knap profiteerde van geklungel in de verdediging van ADO: 3-2. Zo’n zes minuten later was er ook sprake van miscommunicatie achterin bij Feyenoord, waar de bezoekers op hun beurt weer van profiteerden.

Het echte venijn zat hem in de knotsgekke slotfase, waarin een sterk Feyenoord O21 de overhand had. Na een aantal uitstekend uitgespeelde kansen belandde de bal in de 91ste minuut na een voorzet van Mimeirhel Benita voor de voeten van invaller Ilyas El Moussaoui. Hij schoot beheerst de 4-3 binnen. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Ezequiel Bullaude. De Argentijn krulde de bal feilloos in de rechterkruising en bepaalde de eindstand op 5-3.

1’ 1-0 Groen
11’ 2-0 Slory
25’ 2-1
27’ 2-2
61’ 3-2 Sauer
67’ 3-3
90+1’ 4-3 El Moussaoui
90+3’ 5-3 Bullaude