Feyenoord O18 verliest in slotfase van PSV op Varkenoord

Feyenoord Onder 18 heeft de eerste nederlaag geleden in de voorjaarscompetitie. De ploeg van Robin van Persie won de eerste drie duels en was daardoor koploper met negen punten in Divisie A. PSV Onder 18 was op Varkenoord met 1-2 te sterk voor de beloften van de Rotterdammers.

Feyenoord Onder 18 kwam al vroeg op achterstand tegen de leeftijdsgenoten uit Eindhoven. Na tien minuten spelen kon Fabio Kluit binnenwerken nadat er een zorgvuldige opbouw aan voorafging. Het antwoord van de thuisploeg volgde al snel. Jan Plug (foto) werkte de bal in de kruising nadat een vrije trap voor zijn voeten belandde.

Met Givairo Read, die donderdagavond zijn debuut maakte in het eerste elftal van Feyenoord tegen AS Roma in De Kuip, werd vervolgens gezocht naar meer doelpunten op Varkenoord. Shaqueel van Persie was dichtbij en kwam na een vlot lopende aanval een teenlengte te kort om zijn ploeg op voorsprong te schieten.

Direct na rust was Feyenoord opnieuw dichtbij een doelpunt. Aymen Sliti schoot rakelings voorlangs het doel van Tijn Smolenaars. Het vele balbezit leverde voor de uitploeg enkele spaarzame momenten op en een grote kans via invaller Geatan Trenidad. Zijn inzet belandde op de lat, maar direct daarna werd afgefloten voor buitenspel.

Zowel Feyenoord als PSV namen geen genoegen met een punt en zochten in de laatste twintig minuten van de wedstrijd nadrukkelijk de aanval. Beide ploegen stonden echter goed te verdedigen, waardoor de echt grote kansen uitbleven. Jeugdinternational Kealyn Thomas bezorgde uiteindelijk de uitploeg de drie punten in de slotfase. De bal viel uit een voorzet voor zijn voeten en hij schoot laag en hard raak.

FC Utrecht-uit
De beloften spelen volgende week een uitwedstrijd tegen FC Utrecht onder 18. Het duel tegen de huidige nummer vijf wordt gespeeld op zaterdag 24 februari en begint om 14:30 uur. De Domstedelingen hebben na twee wedstrijden drie punten en komen vanmiddag nog in actie tegen Vitesse Onder 18. Of de nederlaag tegen PSV Onder 18 gevolgen gaat hebben voor de koppositie, moet vanmiddag duidelijk worden. Nummer twee Ajax komt dan namelijk in actie.

10' | 0-1 | Kluit
25' | 1-1 | Plug
85' | 1-2 | Thomas

Feyenoord Onder 18: Ka; Read, Giersthove, Gardenier, Plug; Kraaijeveld, Ouarghi, El Harmouz; Redmond, Van Persie, Sliti.
PSV Onder 18: Smolenaars; Waayers, Van der Plas, Kuhn, Tytens, Raap, Kluit, Van den Heuvel, Kwaaitaal, Van den Berg, Jager.

Wissels
Feyenoord Onder 18: Sebbar, Breinburg, Haksteeg, Sneijer, Diniz Lima, Rudisill, Cruz.
PSV Onder 18: Bos, Van de Riet, Janssen, Bawuah, Van Duiven, Thomas, Trenidad.