Feyenoord pijnlijk onderuit tegen FC Kopenhagen

Feyenoord is met een valse start begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Rotterdammers verloren op Varkenoord met maar liefst 0-7 van FC Kopenhagen. De Denen scoorden in eerste helft al vijf doelpunten. Feyenoord kreeg er na rust nog eens twee om de oren.

FC Kopenhagen is iets eerder dan Feyenoord begonnen aan de voorbereiding en kon vandaag ook beschikken over de internationals. Trainer Arne Slot koos in de eerste helft voor de aanwinsten Mats Wieffer en Danilo. Middenvelder Jens Toornstra was de aanvoerder. Achterin was de verdediging, met onder meer Sem Valk en Denzel Hall, niet opgewassen tegen de aanvallers van FC Kopenhagen.

De tweede helft koos Slot voor een compleet nieuw elftal. Het was voor de wedstrijd al afgesproken om elf nieuwe spelers in te brengen, maar ook de nieuwe namen konden het verschil niet maken. Nesto Groen kreeg vlak na rust een grote kans op de 1-5. Daarna was het FC Kopenhagen dat weer vrolijk doorging met scoren.

Voor Feyenoord is het duidelijk dat er genoeg werk aan de winkel is aankomende week op trainingskamp in Oostenrijk. Slot kan vanaf maandag weer beschikken over de internationals en dat is maar goed ook, want volgende week wacht een oefenwedstrijd tegen RB Salzburg.

6' | 0-1 | Kristiansen
22' | 0-2 | Khocholava
36' | 0-3 | Haraldsson
43' | 0-4 | Diks
45' | 0-5 | Roony
52' | 0-6 | Boving
58' | 0-7 | Johannesson