Linssen vergelijkt zichzelf met Kuyt: "Waar ik ook speel"

Linssen vergelijkt zichzelf met Kuyt: "Waar ik ook speel"

Bryan Linssen kan weer een nieuwe positie op zijn cv zetten. De spits, die bij Feyenoord binnenkwam als linksbuiten, speelde zondagmiddag tegen FC Utrecht noodgedwongen als nummer tien. De vergelijking met Dirk Kuyt was daarmee snel gemaakt.

"Het is lang geleden dat ik daar gespeeld heb", begon Linssen in gesprek met RTV Rijnmond over zijn nieuwe positie. "Het anders dan als diepe spits. Ik ben nu meer bezig tussen de linies aan de bal te komen en vanuit daar het spel te versnellen. De eerste helft lukte dat een paar keer, dat ik er precies goed tussen stond en ze mij konden vinden. Ik vond het wel lekker."

Het was Linssen zelf die de vergelijking met Kuyt maakte. "Ik ben een klein beetje zoals Kuyt altijd was: waar ik ook speel, ik zal altijd mijn stinkende best doen en keihard werken voor het team. Vandaag heb ik dat gedaan op tien." De Limburger moest lachen toen hij erop gewezen werd dat Kuyt op dezelfde manier over zijn rol sprak. "Ik ben ook wel een beetje zo. Ik ben een werker en wil het team nooit in de steek laten."

Marseille
Linssen speelde op de positie door de blessures van Guus Til en Jens Toornstra. Of er tegen Marseille ook een beroep op hem gedaan moet worden? "Geen idee. Ik ben blij met deze minuten, dat ik heb kunnen starten. Ik heb lekker mijn energie erin gegooid en lekker gevoetbald. En we hebben gewonnen." Til zelf geldt vooralsnog als vraagteken voor het duel van donderdag.

Lees meer over
Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties