Lingr verliest met Tsjechië in blessuretijd van Portugal

Lingr verliest met Tsjechië in blessuretijd van Portugal

Ondřej Lingr heeft met Tsjechië een gelijkspel niet uit het vuur weten te slepen. Portugal wist in de blessuretijd de winnende treffer binnen te schieten en daarmee werd een slechte start van het EK in Duitsland voorkomen.

Portugal ging de wedstrijd in als de grote favoriet en dat was vanaf minuut één ook duidelijk. Na een half uur hadden de Portugezen maar liefst tachtig procent balbezit en een aantal gevaarlijke momenten gecreëerd. Toch wisten de Tsjechen met hangen en wurgen voor langere tijd overeind te blijven. Met de 39-jarige Ronaldo en de 41-jarige Pepe werd veelvuldig de aanval ingezet.

Na rust was het wedstrijdbeeld niet heel anders. Na een uur vond de bondscoach het tijd om in te grijpen en paste twee wissels toe. Ondřej Lingr en Mojmír Chytil kwamen binnen de lijnen. Nog geen minuut later kwamen de Tsjechen verrassend op voorsprong. Lukáš Provod stond vrij buiten de zestien en schoot bekeken raak. Diogo Costa was kansloos op de inzet van de speler van Slavia Praag.

Lang heeft Tsjechië niet kunnen genieten van de voorsprong. Een knullig eigen doelpunt van Robin Hranáč zorgde weer voor een gelijke stand in de Red Bull Arena van RB Leipzig. Portugal had nog twintig minuten voor de winnende treffer en dat leek ook slechts een kwestie van tijd. De teamgenoten van Lingr oogden vermoeid en lagen geregeld met kramp op het veld.

Lingr, die zijn officiële EK-debuut maakte voor Tsjechië, probeerde energie in de wedstrijd te brengen door de opbouw van Portugal vroeg te verstoren. De angstgegner van het Nederlands Elftal slaagde erin om in de blessuretijd alsnog de winnaar binnen te schieten, nadat eerder een doelpunt door de VAR werd afgekeurd. Francisco Conceição tikte in de negentigste minuut van dichtbij binnen en bezorgde Portugal daarmee de drie punten.

Lees meer over
Ondřej Lingr
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties