Invaller Lingr speelt met Tsjechië gelijk tegen Georgië

Invaller Lingr speelt met Tsjechië gelijk tegen Georgië

Tsjechië heeft de tweede wedstrijd op het EK in Duitsland gelijkgespeeld. Ondřej Lingr moest opnieuw genoegen nemen met een rol als invaller. De middenvelder van Feyenoord begon op de bank tegen Georgië en kwam in de tweede helft binnen de lijnen tijdens een 1-0 achterstand.

Vier minuten nadat Lingr het veld in kwam, wist Patrik Schick de gelijkmaker binnen te schieten. Tsjechië, dat in de eerste helft een doelpunt afgekeurd zag worden door de VAR, ging op jacht naar de winnende treffer. In de resterende minuten werden er wel mogelijkheden gecreëerd, maar het moest uiteindelijk genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel tegen Georgië.

Tsjechië had in totaal 25 schoten, waarvan Lingr een gevaarlijk afstandsschot wist te produceren. Georgië wist in negentig minuten slechts één keer op doel te schieten, en dat was de benutte strafschop van Georges Mikautadze aan het einde van de eerste helft. Het wordt voor Tsjechië met Turkije en Portugal in de groep nog een lastige klus om de achtste finales van het eindtoernooi te bereiken. Georgië pakte zaterdagmiddag het eerste EK-punt ooit.

Opstellingen
Tsjechië: Staněk; Holeš, Hranáč, Krejčí; Coufal, Souček, Provod, Jurásek, Cerny; Hložek, Schick. DT - Ivan Hasek.
Georgië: Mamardashvili, Kakabadze, Kvirkvelia, Kashia, Dvali, Tsitaishvili, Kochorashvili, Mekvabishvili, Davitashvili, Mikautadze, Kvaratskhelia.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties