Leegloop Feyenoord? ''Subtop Europa heeft ook genoeg geld uit te geven''

Leegloop Feyenoord? ''Subtop Europa heeft ook genoeg geld uit te geven''

Het nieuwe seizoen staat alweer bijna voor de deur, maar tot die tijd blijft het terugkijken op het geslaagde seizoen van Feyenoord en alvast koffiedik kijken naar de nabije toekomst. RTV Rijnmond sprak met trainer Mike Snoei over de prestaties van de Rotterdammers. Vooral de prestaties in de Conference League sprongen in het oog van niet alleen Nederland, maar van vele landen in de wereld.

"Feyenoord is echt weer bezig om reclame te maken. Je ziet het aan de supporters die enorm tevreden zijn. Het allermooiste zou geweest zijn als dat een bekroning had gehad waar niet iedereen alleen op gehoopt had, maar wat iedereen Feyenoord had gegund. Dat merk je zelfs in grote delen van Nederland. Het is jammer dat dat niet gebeurd is", aldus Snoei. "Met name na de winterstop kreeg dit toernooi steeds meer cachet en vond iedereen het steeds leuker worden. Met name de landelijke aandacht was goed voor Feyenoord."

Spelers van Feyenoord staan nu ook op de lijstjes van scouts buiten Nederland. Snoei licht Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Justin Bijlow eruit. "Allemaal rond de 21 en ze hebben laten zien dat ze internationaal niet alleen meekunnen, maar Feyenoord er ook heel vaak doorheen gesleept hebben. Bijlow even weggevallen, maar zelfs in het Nederlands elftal gekomen. Er staat een grote groep jonge spelers, naast bekende namen die het gewoon goed gedaan hebben. Die hebben de club wel weer op de kaart gezet, vooral door hun prima ontwikkeling."

Dan zou er de komende maanden ook een leegloop plaats kunnen gaan vinden bij Feyenoord. "Ik ben er echt bang voor. Ik denk dat de betere clubs van Europa, niet de absolute top, zullen gaan kijken wat er te halen valt bij Feyenoord. Die gaan toch proberen die jonge jongens weg te halen. De subtop van Europa heeft ook genoeg geld uit te geven. Dat is ook nog een beetje het lot van Feyenoord, iets waar iedereen zich ook wel een beetje zorgen om maakt."

Snoei gaat verder nog in op het afketsen van de aankoop van Cyriel Dessers, de voortdurende vormcrisis van Alireza Jahanbakhsh, het huidige centrale duo en de rol van Arne Slot. "Ze willen weer verlengen met Slot omdat hij zo goed bij de club past en hij doet het uitstekend. Ik denk dat als Slot steeds weer vijf of zes nieuwe namen moet gaan neerzetten, dat hij dan ook 'ik zou wel eens ergens naartoe willen werken en wat vast willen houden' denkt. Dat je alleen maar hoeft door te selecteren op de posities die wat minder ingevuld zijn. Nou moet je gaan kijken naar posities die uitstekend bezet zijn maar weggaan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties