Lamprou ziet verschil bij Feyenoord: ''We leken wel amateurs in die tijd''

Lamprou ziet verschil bij Feyenoord: ''We leken wel amateurs in die tijd''

Kostas Lamprou is bezig aan zijn tweede periode bij Feyenoord. De doelman tekende op zestienjarige leeftijd zijn eerste profcontract bij de Rotterdammers en maakte zes seizoenen deel uit van het eerste elftal. Lamprou vertrok in 2015 uit De Kuip en sindsdien heeft Feyenoord op alle gebieden een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

''Als ik zie wat we deden en wat we nu doen, leken we met de kennis van nu in die tijd wel amateurs'', maakt Lamprou de vergelijking in gesprek met Voetbal International. ''Het is allemaal zo professioneel geworden bij de club, alles staat in het teken van presteren. Dat komt allemaal door de trainer en zijn staf. Feyenoord heeft nog nooit een trainer gehad zoals Arne Slot en misschien zullen ze die ook wel nooit meer krijgen.''

Waar Lamprou in zijn eerste periode bij Feyenoord nog uitzicht had op speelminuten, moet de Griek nu vooral genoegen nemen met een bijrol in de selectie. Lamprou is gehaald om vooral Justin Bijlow scherp te houden en is achter Timon Wellenreuther en Mikki van Sas de vierde keeper van Feyenoord. ''Soms vind ik het best moeilijk dat ik de spanning van wedstrijden mis, maar door dit hele proces mee te maken bij Feyenoord, word ik vanzelf ook beter.''

Voor Lamprou is zijn nieuwe rol even wennen. De 32-jarige doelman was de afgelopen jaren bij Willem II, PEC Zwolle en RKC Waalwijk steevast de eerste doelman. Het weekblad weet te melden dat trainer Arne Slot tevreden is over het functioneren van de linkspoot. "Lamprou heeft een belangrijke rol in het groepsproces. De Griek is altijd vrolijk, zorgt voor een goede sfeer, bekommert zich om medespelers en geeft alles tijdens trainingen."

Lees meer over
Kostas Lamprou
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties